Licznik mk3 w mk2 nie dziala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wsadziłem do swojej jetty silnik z mk3 1.8 na monowtrysku z komputerem-silnik dziala,oraz licznik z deska i tu pojawia sie problem,poniewaz nic mi nie dziala poza podswietlaniem i zegarkiem oraz przejechanymi kilometrami-one sie wyswietlaja lecz mi ich nie zlicza.dziala jeszcze kontrolka od dlugich i od kierunkow bo zrobilem.predkosciomierz obrotomierz temp wody i wskaznik bezyny oraz reszta kontrolek nie dziala.zobaczylem ze na jednym kablu od licznika nie mam masy,juz to zrobilem ale nic mi to nie dalo;/ wiec co moze byc tego przyczyna? skrzynka bezpiecznikow z mk3,ale ona jest taka sama jak w mk2
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Na wielu forach VW są tzw. pinout'y licznika, czyli po ludzku - opisy poszczególnych pinów w kostce licznika - "od czego" są. O ile w instalacji po 89 roku nie jest to problem, o tyle w tej starszej potrzebne spore przeróbki.
W każdym bądź razie, wszystko jest już w necie, nie jest Kolega pierwszym.
W każdym bądź razie, wszystko jest już w necie, nie jest Kolega pierwszym.
no to ja powiem tak. szukalem dlugo w necie i ktos z tego forum mial taki sam problem.pinouty licznika juz dawno mam i nie wiedzialem o co chodzi okazalo sie ze czarny kabel ktory jest w jednej z 2 kostek trrzeba bylo przepiac z 1 kostki do 2 mimo tego ze pol instalacji jest z golfa 3 to i tak po wlaczeniu zaplonu nie szlo na niego napiecie-to bylo cala przyczyna. problemem kolejnym jest to ze predkosciomierz mi nie dziala,a inpulsator jest podlaczony bo szedl on razem z instalacja od golfa pytanie moje polega na tym.CZY z golfa 3 1.8 75kM skrzynia 5 impulsator pasuje do jetty 1.6 75kM skrzynia tez 5 chodzi mi o to czy tryby nie sa inne i dlatego mi nie wskazuje bo sa zle przeliczone tryby
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Sprawdzę; jednak gdyby tylko przełożenie było inne to z błędem ale by wskazywał. A całkiem nic, prawda