Jaki to alarm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki to alarm
Alarm uniwersalny. Tysiące typów tego jest, niektóre identyczne z wyglądu z minimalnymi zmianami w schemacie i wsadzie. Tak jak pokazujesz nikt ci nie rozpozna.
Jaki to alarm
No tak, ale już więcej nie ma co pokazać, obudowa to zwykle pudełko bez żadnych oznaczeń i napisów. Przeszukałem trochę schematów, instrukcji i nic nie mogę dobrać.
Jaki to alarm
-=ren=-, To był goły alarm, chciałem podłączyć centralny, przeszukałem różne schematy i instrukcje, nic nie pasuje do tego wynalazku ale udało się zamek działa, zastanawiam się jeszcze do czego jest ten przycisk zaznaczony na pierwszym zdjęciu, podłączyłbym jeszcze czujnik ultradźwiękowy, zielony przewód jest wolny.
Jaki to alarm
a według mnie zielony i niebieski to sterowanie c zamka otwóz/zamknij jednak nie wydaje mi się żeby to co jest na zdjęciach miało sterowanie centralnym zamkiem. białe przewody to coś w formie immobilizera którym możesz przerwać jakiś istotny obwód. . czerwony czarny wiadomo. Przycisk może być do resetowania i wczytywania kolejnych pilotów. żółty czy tam pomarańczowy obstawiam +12v po stacyjce.