Cykający przekaźnik odcina zapłon .

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Szybki5151
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Szybki5151 » pt maja 25, 2012 08:11

WItam
W moim mk3 1.6 aee dzieje się coś złego gdyż podczas jazdy po dziurach cyka coś pod kolanami ( zapewne przekaźnik ) , podniesienie ich trochę w górę powoduje odcięcie zapłonu i samochód gaśnie a do tego jest dyskoteka .Wszystko było dobrze , ale dałem samochód mojej mamie i po powrocie zaczęły się dziać te cuda , a ona mówiła ,że nic nie dotykała . I teraz pytanko : Który przekaźnik odpowiada za zapłon , bo jest ich tam trochę i wszystkie wyglądają na dobrze wpięte więc nie wiem skąd to przerywanie na dziurach .

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt maja 25, 2012 08:15

podniesienie "ich" znaczy czego? Całej skrzynki? Czy konkretnego przekaźnika. Przecież w sumie znalazłeś już usterkę. Uszkodzenie danego przekaźnika albo niekontakt na wtyczkach z tyłu skrzynki. Nie ma konketnie przekaźnika odpowiadającego za zapłon jako taki, zobacz czy masz przekaźnik z nadrukiem 30, nie wiem czy jest w ty modelu ale jeśli jest to jest podejrzany, odpowiada za zasilanie ECU

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Szybki5151
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Szybki5151 » śr sie 01, 2012 12:50

Po podwieszeniu całej skrzynki na mocowaniu znalazłem problem , była to kostka z której luźno wychodził jeden kabelek i na dziurach jak skrzynka podskakiwała to go wysuwało i samochód gasł .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”