Duże problemy z całą elektryką.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Sokol9185 » ndz maja 20, 2012 18:54

to sam sobie odpowiedziałeś masz taką moc w bagaju a tylko kabelek od auku kolego kondek pomoże patrz żeby miał jak najwięcej faradów im więcej tym będziesz miał lepszą stabilizację a jakie masz duże aku????ile ah jaki altek ile amper i przede wszystkim jaki masz przekrój przewodu do aku i do masy bo to co opisujesz to po prostu są objawy nie wydolności zasilania nie wiem jaki tam masz dokładnie sprzęt czyli wzmaki głośniki i tak dalej szkoda że po pierwsze nie wiem gdzie mieszkasz a po drugie na pewno by się okazało że za daleko bo byśmy się z tym w 1h uporali:P:P:P:P

Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :):)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;

kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę

naresss
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: naresss » ndz maja 20, 2012 20:28

Mieszkam niedaleko łomży . Aku 76 ah altek 68 ah wiem aku za duże, przekrój do plusa aku to 8 mm a do masy ze 3 przekrój przewodu bez pancerza .

Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Sokol9185 » ndz maja 20, 2012 21:16

troszkę mało na masie ale do kup kondziorka i zobaczymy czy wszystko u cichnie czy nie ale stawiam że tak

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;

kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę

naresss
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: naresss » pn maja 21, 2012 09:12

Czy dobry będzie kondensator dietz 1.2 farada? Czy może polecisz jakiś inny dobry.

Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Sokol9185 » pn maja 21, 2012 16:24

jak rzeczywiście wszystko ok z opisem to albo ten dietz lub coś takiego http://allegro.pl/kondensator-samochodo ... 38042.html" onclick="window.open(this.href);return false; nie wiem ile masz funduszy bo są jeszcze większe

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » pn maja 21, 2012 19:13

Filtr na kablu zasilającym wzmacniacz nie nadaje się. Tam idzie spory amperaż. Jak jest na tym kablu to go OUT. Jak na radiu to jeszcze.

Jeżeli jest to takie uderzenie w głośniku , które występuje od tak sobie przy działaniu wzmacniacza, słuchaniu muzyki, ( nie tylko przy włączeniu i wyłączeniu ), to możesz mieć uwaloną masę na wzmacniaczu, albo na radiu. Jest to bardo proste do zrobienia. Już w 3 wzmacniaczu mi się to stało, 2 razy z mojej winy i raz jak szła przesyłka do mnie. U mnie w dwóch przypadkach dawało to niekontrolowane uderzenia głośnika basowego, a także przenoszenie się obrotów silnika do instalacji CA
Wystarczy gdzieś nawet lekko przycisnąć wejścia RCA, zwłaszcza z podpiętymi kablami, żeby tak się stało.
Możesz dać minus RCA we wzmacniaczu, czy tez w radu ( może to być w tym albo w tym ) do obudowy. Albo od razu jak masz rozebrane to przejrzeć, poprawić luty.

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Awatar użytkownika
motoboy10
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: motoboy10 » pn maja 21, 2012 19:39

sprawdź kable czincz a najlepiej spróbuj na innych. Powiedz gdzie masz podłączone wzbudzenie ze wzmacniacza bo i w nim może być problem, czyli sprawdź mostkując go z plusem ze wzmacniacza pomijając radio.jeżeli masz jakieś wątpliwości lub następne spostrzeżenia to pisz pw :) czekamy na odpowiedz :popcorn: i 90 % że nie jest to wina elektryki auta. rada dla ciebie zainwestuj w porządny zestaw kabli do wzmacniacza czyli plus (koniecznie z bezpiecznikiem) kable czincz i masa. do tego wzbudzenie wzmacniacza podpiąć pod osobny włącznik nie pod radio bo i tu zdarzają się przypadki że radio nie daje rady ( wiem bo 3 razy to przerabiałem) i pamiętaj żeby kabel nie był za cienki. i gra :bajer:

Kto SmarujeTen Jedzie :)

AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"

Volkswagenwerk AktienGesellschaft

Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Sokol9185 » pn maja 21, 2012 22:09

nie wiem może i koledzy wyżej mają rację ale ja tam tak czy tak to w kondziora bym za inwestował choć nie mówię przemyślałem i może i racja z tą masą ale znów jak brakuję masy i są dwa sygnały podawane to wtedy jest zniekształcany głos no ale mówię może i koledzy mają rację jak tak to :pub: :pub: :pub: dla nich

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”