Panowie;
Wczoraj zdarzyło się coś dziwnego z moim FISem (dużym), samochod audi tt (ale wyswietlacz i stgerowanie takie jak w mk4 czy audi a3)
Przekręciłem kluczyk, na górnym polu FIS zaświeciło się pomarańczowe "OK" i odpaliłem auto, zawsze w tym polu wyświetla mi się wybrana w radiu radiostacja, bądż numer piosenki z cd itp.. w tym przypadku było to czarne / martwe pole. Zerkam na radio, a tam również wyswietlacz mojego audi concert czarny.
Wróciłem do domu i zajrzałem do bezpieczników, wyjąłem ten od modułu komfortu 7,5A (bezpiecznik numer 5), oraz od radia (numer chyba 42) i były ok.
Odpałiłem auto, odblokowałem radio (naszczescie wyswietlacz od radia zaczął pracować). Natomiast FIS dalej nie pokazuje informacji w górnej części.
Temperatura, oraz info o spalaniu działa jak wcześniej, również działa pokazywanie które drzwi otwarte, bagaznik itp.
Wydaje mi się, że problem jest w komunikacji FISa z radiem, bo tak jak napisałem przy odpalaniu w górnym polu FIS-a pokazuje się "OK", pewnie brak płynu od sprysków również zostanie pokazany i inne komunikaty.
Dzięki za wskazówki
Pozdrawiam
Wyswietlacz FIS (duzy)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyswietlacz FIS (duzy)
masz problem pewnie z wtyczką radia bo skoro brak fis = brak radia - to znaczy że masz problem z radiem. Gdyby po włączeniu stacyjki radio działało a fis nie wyświetlał to co innego
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Wyswietlacz FIS (duzy)
haps, przy włączonym radiu spróbuj wejść do menu FIS'a (dłuższe przytrzymanie przycisku w dół lub w górę - już nie pamiętam dokładnie) i wybrać opcję navigation. U mnie pomagało w takich przypadkach.