witam.
zakładam climatronic z mk4 do mk3. schemat który mam trochę się różni i nie wiem gdzie podłączyć niektóre kable...chodzi o wiązkę którą można odczepić od climatronica, na dwóch wtyczkach.
no i mam tak:
kolor-wtyczka-pin
niebiesko-biały - wtyczka 12pin- pin nr 10
czerwono-niebieski - wtyczka 12pin- pin nr 12
szary- wtyczka 12pin - pin nr 4
szaro-biały - wtyczka 12pin- pin nr 1
żółto-niebieski - wtyczka 12pin- pin nr 7
zielono-brązowy wtyczka 10pin- pin nr 4
niebiesko-czerwony - wtyczka 10pin- pin 3
zielony - wtyczka 10pin- pin nr 7
klima z mk4 z roku 98/99, a mk3 z roku 94r 1.9 TDi
podłączenie climatronica do mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sygnał prędkości - podpiąć pod licznik - wyjście sygnału prędkości pin 7matisim pisze:niebiesko-biały - wtyczka 12pin- pin nr 10
sygnał temp zewnętrznej dla licznika - jak masz MFA na liczniku to pin 19matisim pisze:czerwono-niebieski - wtyczka 12pin- pin nr 12
powinien być szaro/niebieski - podświetlenie - znajdziesz wszędzie na kablach podświetleniamatisim pisze:szary- wtyczka 12pin - pin nr 4
linia K diagnostyczna- wtyczka diagnostycznamatisim pisze:szaro-biały - wtyczka 12pin- pin nr 1
sygnał czasu postoju - tego nie wepnieszmatisim pisze:żółto-niebieski - wtyczka 12pin- pin nr 7
sygnał prędkości obrotowej silnikamatisim pisze:zielono-brązowy wtyczka 10pin- pin nr 4
do sterownika silnikamatisim pisze:niebiesko-czerwony - wtyczka 10pin- pin 3
tu się chyba pomyliłeś z numerem ale też do sterownika silnikamatisim pisze:zielony - wtyczka 10pin- pin nr 7
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
wtyczka 10pin
wtyczka 12pin
z kablem zielonym faktycznie sie pomyliłem nie ten pin.
a powiesz gdzie w mk3 mam wpiąć:
wtyczka 12pin
z kablem zielonym faktycznie sie pomyliłem nie ten pin.
a powiesz gdzie w mk3 mam wpiąć:
grg474 pisze:zielono-brązowy wtyczka 10pin- pin nr 4
sygnał prędkości obrotowej silnika
grg474 pisze:niebiesko-czerwony - wtyczka 10pin- pin 3
do sterownika silnika
potrzebny Ci nr ECU? kompa mam jeszcze zwykłego 8bit, będe zmieniał na 16bit jesli jest jakaś różnica.grg474 pisze:zielony - wtyczka 10pin- pin nr 7
zielono/brązowy do np wtyczki G1/12 lub do f/9 lub do licznika pin 10
Teraz tak - być może że trzeba by dać odwrotnie tj 28 z pinem 3 wtyczki T10 a 37 do pinu 7 czy który tam idzie
sterownik silnika pin 37matisim pisze:niebiesko-czerwony - wtyczka 10pin- pin 3
sterownik silnika pin 28matisim pisze:zielony - wtyczka 10pin- pin nr 7
Teraz tak - być może że trzeba by dać odwrotnie tj 28 z pinem 3 wtyczki T10 a 37 do pinu 7 czy który tam idzie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć