po swapie silnika z seata toledo 1.8 nie działa obrotomierz i kontrolka ciśnienia oleju
golf z 1991r z nową instalacją, licznik podmieniłem i nic POMOCY
po swapie nie działa obrotomierz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
mało danych, nic nie piszesz o sposobie przeróbki elektryki, jeśli cewka jest teraz jak w mk3 kwadratowa z modułem to kabel obrotomierza ktory wcześniej dochodził do jednego ze złącz przy cewce okrągłej musisz podpiąć do jednej z dwu śrub które sa pod małą plastykową pokryweczką na tej nowej cewce. A co do kontrolki to pinut znajdź na forum i sprawdź podpięcie kabli od czujników ciśnienia, które w ABS oba sa w podstawie filtra
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
panowie już ok
nie dawało mi to spokoju w kostce licznika na 10 pinie niby był sygnał a obrotek nic
więc dzisiaj pociągnąłem kabelek z cewki na krótko i działa
temat do zamknięcia
nie dawało mi to spokoju w kostce licznika na 10 pinie niby był sygnał a obrotek nic
więc dzisiaj pociągnąłem kabelek z cewki na krótko i działa
temat do zamknięcia
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Skoro cewka taka jak w mk2, to pewnie nie podłączyłeś kabelka czerwono-czarnego do cewki, albo podłączyłeś go nie tak, jak trzeba.
wszystko podłączyłem jak było w dawcy nawet nie odłączałem cewki tylko odkręciłem od nadwozia
ale na szczęście już jest ok
ale na szczęście już jest ok