Plus po stacyjce AUDI A3 i AUDI A4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Może mi ktoś napisać gdzie znajdę plus po włożeniu kluczyków do stacyjki lub po przekręceniu zapłonu czy zapaleniu silnika ale pod maską silnika.(w komorze silnika,myśle o alternatorze..)
Chodzi mi o dwa auta,audi a3 1.9 tdi i audi a4 1.8t
Może mi ktoś napisać gdzie znajdę plus po włożeniu kluczyków do stacyjki lub po przekręceniu zapłonu czy zapaleniu silnika ale pod maską silnika.(w komorze silnika,myśle o alternatorze..)
Chodzi mi o dwa auta,audi a3 1.9 tdi i audi a4 1.8t
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
może być niebieski kabelek z alternatora...kabelek ma tylko 0,35mm^2 przekroju więc przydałoby się użyć go tylko jako sterowanie cewki przekaźnika...a z samego przekaźnika zasilić dane urządzenie. Nawet jeżeli miałyby to być ledy o bardzo małym poborze prądu, to ja wolałbym dać przekaźnik i mieć spokój.Duber pisze:myśle o alternatorze
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Za cenę gaśnięcia na rozruszniku, tak jak główne reflektory - może być też czarno-żółty do sygnałów dźwiękowych; przygotowany na takie fanfary to i dzienne "uciągnie".
Qto, tak to ma być do ledów które mają 1,2 watt ale cewka zapewne mniej jak piszesz
Zico63b, nie rozumiem...rozwin wypowiedź
Zico63b, nie rozumiem...rozwin wypowiedź
- Qto
- _
- Kontakt:
Wydaje mi się, że w tych modelach (np A3 z 2001 na pewno) plus przy klaksonie pojawia się dopiero przy włączonej syrenie (wciśnięty przycisk na kierownicy)... Masa z kierownicy idzie do przekaźnika jako sterowanie, plus cewki jest po stacyjce...a przekaźnik na klakson podaje plus ze styku 30...masa na klaksonie jest stała...Zico63b pisze:może być też czarno-żółty do sygnałów dźwiękowych
w mk4 jest tak samo...w mk3 jest nieco inaczej, plus po stacyjce do klaksonu a z przekaźnika idzie masa
teraz kapuje o co chodziło,też tą opcje sprawdzęQto pisze:Wydaje mi się, że w tych modelach (np A3 z 2001 na pewno) plus pojawia się dopiero przy włączonym klaksonie... Masa z kierownicy idzie do przekaźnika jako sterowanie, plus cewki jest po stacyjce...a przekaźnik na klakson podaje plus ze styku 30...masa na klaksonie jest stała...
w mk4 jest tak samo...w mk3 jest nieco inaczej, plus po stacyjce do klaksonu a z przekaźnika idzie masa
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Fakt, niestety bardzo dobrze się Koledze wydajeQto pisze:Wydaje mi się, że w tych modelach (np A3 z 2001 na pewno) plus przy klaksonie pojawia się dopiero przy włączonej syrenie
Zawsze jednak pozostają podgrzewane dysze spryskiwaczy
- Qto
- _
- Kontakt:
nie grzeją cały czas...ale zasilanie mają po stacyjce (z linii X - rozłączane na czas kręcenia rozrusznika)Duber pisze:one grzeją cały czas?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Na pewno powinny być chociaż kable do nich: tak robi VW - same elementy nie zawsze są wkładane ale kable do nich można spotkać nawet w odmianach CL.
- Qto
- _
- Kontakt:
do modelu mk3...w mk4 oprócz wtyczki gniazda 12V w bagażniku i w sporadycznych modelach kabelka w lampie (resztę instalacji trzeba i tak dorobić) do halogena nic innego nie znajdziemy...podobno niektóre wersje mają też pociągnięte kable na głośniki w tylne drzwi - osobiście nie spotkałemZico63b pisze:Na pewno powinny być chociaż kable do nich: tak robi VW - same elementy nie zawsze są wkładane ale kable do nich można spotkać nawet w odmianach CL.
mialem na myśli po stacyjce oczywiście..Qto pisze:nie grzeją cały czas...ale zasilanie mają po stacyjce
- Qto
- _
- Kontakt:
plus mają po stacyjce...ale to czy grzeją zależy od temperatury zewnętrznejDuber pisze:Qto napisał(a):
nie grzeją cały czas...ale zasilanie mają po stacyjce
mialem na myśli po stacyjce oczywiście..
czyli latem może być lipa...lub wpiąć sie przed "układem"sterującym wł/wyłQto pisze:ale to czy grzeją zależy od temperatury zewnętrznej