swiecą iskrzą przewody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
swiecą iskrzą przewody
witam wszystkich mam pytanie dotyczące przewodów zapłonowych po otwarciu maski wszystkie swiecą czy jak kto woli iskrzą.przewody beru 160zl ,dodam ze swiece ngk japan.dlaczego swiecą te przewody ? wczesniej iskrzyly bo swiece padały ngk france.czy to wina swiec ngk japan? a moze masa cewki?
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
swiecą iskrzą przewody
To swieca czy iskrza? Bo to nie jest tak jak piszesz ,, jak kto woli'' bo to roznica. Jak swieca to ok jak iskrza to do wymiany. A swieca od jonizacji powietrza.
swiecą iskrzą przewody
raczej to drugie jonizacja...ale dlaczego swiece byly lekko przypalone?i wiecej palil lpg?
swiecą iskrzą przewody
zapal samochód i gołą ręką jedź po przewodach namierzysz w którym miejscu mają przebicie
swiecą iskrzą przewody
juz sprawdzalem niekopią mnie tylko delikatnie swiecą, wczesniej mialem ten sam przypadek swiecily przewody okazaly sie spalone swiece.czyzby teraz to samo?dadam za po zalozeniu innych swiec na podmianke auto ma 2 razy większego kopa i dawka lpg z 2,4 obrotu spadla do 2 obrotów. widac są niby dobre te moje swiece jednak niedopalają...widac to na lpg wyraznie.
swiecą iskrzą przewody
czyli mój plan nie wypałiłjacek100 pisze: niekopią mnie
co do problemu to chyba sam znalazłeś rozwiązanie i fajnie że masz już nową klawiaturę
mając lpg dużo częściej sie wymienia przewody/świece
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
swiecą iskrzą przewody
bo rękę ma mieć wilgotną,tak go nie kopnie,duber nie prowadzaj ludzi w błądDuber pisze: jacek100 napisał(a): niekopią mnie
czyli mój plan nie wypałił
- Paweł Marek
- V.I.P.
swiecą iskrzą przewody
jacek100, zwiększ mu dawkę LPG , mieszanka za uboga to nie tylko wypalanie świec ale i zaworów. A kable zostaw w swiętym spokoju niech sobie świecą.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
swiecą iskrzą przewody
zwiekszylem dawke lpg na registrze z 2,5 do 5,5 obrotow znacznie lepiej ma moc i silnik pracuje żwawo mieszanka za uboga to wypalanie świec i zaworów dlatego chyba sie grzal co chwile.
- Paweł Marek
- V.I.P.
swiecą iskrzą przewody
a i owszem. Gdyby ci teraz za dużo palił to stopniowo wkręcaj śrubę aż wyczujesz że zrobił się słabszy, tak zostaw albo od tego momentu ponownie odkręć odrobinkę, z pół obrotu. Powinno być 7-8 l/100
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
swiecą iskrzą przewody
wlasnie tak zrobie jak muwisz narazie mam 6 obrotow na registrze.jak mialem 2.5 obrotu palil 12l lpg .ustawilem 6 obrotow i zatankowalem 30zl okaze sie dzieki za pomoc napisze potem ile spalanie wyszlo?
swiecą iskrzą przewody
dawka lpg to 5 do 5,5 obrotów! dla tych kturzy ustawiaja pokrętło na registrze.u mnie są nadpalone swiece dlatego przepala dopiero 4 obroty.winne są swiece , brak mocy i duze spalanie.5 obroty to rwie ziemie i pali 8,5l lpg.
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2012 12:58 przez jacek100, łącznie zmieniany 1 raz.
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
swiecą iskrzą przewody
ciekawe czy kazde pojedzie...dawka lpg to 2 do 3 obrotów!
dla tych kturzy ustawiaja
pokrętło na registrze
swiecą iskrzą przewody
witam ponownie wkoncu kupilem nowe swiece zaplonowe ngk japan dawke dla silnika 1300 mam na registrze 2,5 obrotów a spalanie okaze sie wkrótce. jestem spowrotem nowe swiece spalanie 8,5l lpg 50%miasto i 50% trasa:) dawka dla silnika 1300 55km 2,5obrotów na registrze dzieki kolego za pomoc pawel marek temat do zamkniecia