Problem z MFA brak średniego spalania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Radzio0018
- Użytkownik
Problem z MFA brak średniego spalania
Bez tego czujnika , nie będziesz miał mierzonego czasu jazdy ani prędkości . MFA myśli że stoisz w miejscu , bo ten czujnik zczytuje dane do podliczenia tych wartości .
Re: Problem z MFA brak średniego spalania
Tak, wyjście czujnika Halla to również sygnał dla tempomatu.bruczyk pisze:Panowie czy wyjscie "czujnik halla" to sygnal np do tempomatu?? Pzdr
Kolego ssarna1, owszem ma. Licznik na Pinie 11 Czarnej wtyczki ma poprowadzony sygnał Hallotronu prędkości. Sygnał ten wykorzystywany jest m.in do funkcji GALA w radiu, jak i do dostarczenia sygnału sterownikowi tempomatu.(5ga 004 397).ssarna1 pisze:Nie, a co to ma wspólnego z tematem?
Kolego august_90, oczywiście tak jak Kolega Radzio0018 pisze, jest on konieczny do wyświetlenia oczekiwanych wartości.
Element ten nosi numer "321 907 345B" i bez problemu kupisz go w dziale giełdy naszego forum za ok. 20zł.
Natomiast Ty będziesz miał większy problem żeby całość z powodzeniem uruchomić, bowiem zespół ten jest przygotowany do pracy z 4cylindrami a nie jak to w Twoim przypadku z 6-ma.
To sie głównie tyczy obrotomierza który trzeba przekalibrować bądź też dzielnikiem częstotliwości pobrać wartość z ECU i mu go podać.
Ja z tym nie miałem doczynienia ponieważ nie miałem silnika VR6.
Jedną z możliwości jest też być może zastosowanie takiego patentu, który znalazłem gdzieś na forum link.
Dokładniej jak to utrudnienie rozwiązali koledzy z VRką musisz poszukać/podpytać m.in. w Tym temacie.
Ave.