Moze na poczatek Witam
Od paru dni jestem wlascicielem golfa 4 , jednak zaniepokoila mnie kwestia dotyczaca wskazan zuzycia paliwa . O toz czesto jak zdejme noge z gazu komputer wskazuje mi jakby spalal 14-20 L/km benzyny (dodam ze posiadam 1.4 16V) i srednie spalanie wskazuje 12-13 L co jest generalnie niemozliwe przy takiej pojemnosci.Albo jak zdejmuje noge z gazu to spalanie rosnie .Przeczytalem ze komputer nalicza spalanie co 30m, ale nie udalo mi sie tego powiazac , stad uwazam ze nie jest to naturalne . Wyjatkowo pokazuje prawidlowo tzn ze gdy auto jest na luzie to wskazuje 0.00 lub jak spokojnie jade to 6.0 l/km
Sa jakies mozliwe rozwiazania ?
Bledne wskazania komputera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Podlacz vaga i zobacz czy nie ma bledow.
Podaj nr licznika - moze byc nie od tego auta.
Jakie jest rzeczywiste spalanie?
Podaj nr licznika - moze byc nie od tego auta.
Jakie jest rzeczywiste spalanie?
17-licznik-adaptacja-030 tam wartość powinna być od 120-136 im mniej tym bardziej zbliżone spalanie do rzeczywistego. Takie info znalazłem gdzieś na anglojęzycznym forum.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jak możesz to nie stosuj się do tej porady zanim nie odpowiesz na pytanie agrala,harvard pisze:17-licznik-adaptacja-030 tam wartość powinna być od 120-136 im mniej tym bardziej zbliżone spalanie do rzeczywistego. Takie info znalazłem gdzieś na anglojęzycznym forum.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
A sorki nie chciałem nikomu zaszkodzić. Po prostu coś zlookałem na innym forum i chciałem pomóc.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
harvard, nie zaszkodziłeś - problem w tym, że gość może mieć inne problemy niż sama zmiana współczynnika zużycia paliwa. Tak naprawdę to powinien sprawdzić czy jest różnca na vag w blokach masowych w sterowniku silnika przy zużyciu paliwa w porównaniu do licznika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć