pilnie poszukuje schematu instalacji Golf Mkl 1.5 bezyna 80r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam forumowiczów jestem w potrzebie a mianowicie mam lekkie zamieszanie z 2 czujnikami które są na przeewwodzie który doprowadza ciecz chłodzacą do kolektora ssacego mają onne za zzadanie uruchamianie podgrzewacza w ssaniu i czegos tam jeszcze prosze o pomoc w tym temacie nizej zaznaczzyłem na focie o które czzujniki chodzi
http://imageshack.us/f/137/26042012081.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/f/137/26042012081.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jaki masz panel bezpieczników? na płaskie, czy stare, okrągłe bezpieczniki?
płaskie kolego fajnie jak bys mnie wyciągną z opresji
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ehh - no to ciężko. to zdjęcie, które pokazałeś jest z twojego golfa, czy jakieś znalezione w necie?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Dobra, chyba coś znalazłem. Co prawda skrzynka starszego typu, ale czujniki takie same. Nie widzę na zdjęciu jakie dokładnie są kolory kabli (czasami, jak jest pojedynczy przewód, to jest on osłonięty czarną, dodatkową izolacją). Ale to będzie tak - na czarnym przewodzie pojawia się +12V po zapłonie - zasila on oba czujniki, oraz idzie dalej do gaźnika, do - chyba - zaworu termiczno-czasowego. sygnał z jednego czujnika idzie przewodem czerwono-czarnym, lub brązowo-czarnym do cewki przekaźnika podgrzewania kolektora i za pomocą tego przekaźnika załącza grzałkę w kolektorze. Drugi termostat załącza grzałkę w gaźniku - przewód czarny.
oki super a czy dodatkowo do twojego opisu byłbys w stanie podeslac mi foto lub skan tego schematu.?bede wdzieczny
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Podaj maila to wyślę tobie książkę w pdf ze schematami.
Dzieki kolego za pomoc musze po mału teraz to rozgryzc jeszcze raz dzieki i pozdrawiam