brak modułu komfortu / podłączenie podświetlenia nóg

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Yoo!
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Yoo! » czw kwie 19, 2012 18:31

Witam, pacjent to MKIV, urodzony w 1998r., rozpoznanie: brak modułu komfortu, próba podłączenia podświetlenia nóg, zelecenia........???

:bajer: Sprawa wygląda tak, jakiś czas temu zrobiłem podświetlenie nóg, była to szybka instalacja, dlatego nie dokońca fachowa, ponieważ podświetlenie podłączyłem pod lampke z drzwi.

Wszystko było ok, do czasu, aż nie znudziło mi tak jak jest i zarzyczyłem sobie ściemniacza oświetlenia (o którym pisałem już dawno temu), a że w moim dupoVWozie brak modułu komfortu (i raczej wolałbym nie bawić się w jego instalacje) to ja widze to tak, podłączam ściamniacz oświetlenia (edo3) pod............a do tego podłączam oświetlenie nóg i moje pytanie właśnie dotyczy tego podłączenia.........gdzie mógłbym się wpiąć ze ściamniaczem oświetlenia, ale wszystko działało jak należy, wydawałoby się, że pod czujnik drzwi, ale to chyba tyczy się każdych drzwi z osobna ??
Myslałem również, aby ściamniacz podłączyć pod środkową lampkę na podsufitce i stamtąd już do oświetlenia nóg, czy taka konfiguracja była by dobra.

Z góry dzięki za odp :smoke:

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » czw kwie 19, 2012 20:27

Możesz się podłączyć pod lampkę w podsufitce ,,, tylko trochę rzeźby będzie by przeprowadzić od niej przewody po słupku ... ale wykonalne jest ... :bigok:

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Yoo!
Użytkownik
Użytkownik

Re: brak modułu komfortu / podłączenie podświetlenia nóg

Post autor: Yoo! » czw kwie 19, 2012 21:02

Haki pisze:Możesz się podłączyć pod lampkę w podsufitce ,,, tylko trochę rzeźby będzie by przeprowadzić od niej przewody po słupku ... ale wykonalne jest ... :bigok:

heh po ostatniej rozbiórce środka, myśle że słupki nie będą problemem, jak coś to się Was poradze :P

EDIT: a więc podłączyłem ściemniacz edo-3 do środkowej wew. lampki, wszystko działa jak należy......ale musiałem zmienić wszystkie żarówki wew. na led, bo przy normalnych żarówki się ściemniały, lecz nie gasły do końca, lekko się żażyły.......do tego podłączyłem również podświetlenie nóg, a w najbliższej przyszłości zrobie coś ala living home, ale w lusterku, bo widziałem, że na forum krążyły opcje podświetlenia podwozia...niieeee, tak więc dało rade bez modułu komfortu, a co do przeciągania kabli, to nie było najmniejszego problemu, wszystko poszło sprawnie w podsufitce i w lewym słupku :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”