slabe ladowanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
slabe ladowanie
witam mam slabe ladowanie akumulatora aku ok mam , stojan,wirnik ,regulator dobry.pasek nowy.ladowanie z alternatora 14.20v ,a powinno chyba 14.40.dlaczego slabo laduje? dokąd idą kable z alternatora???pomocy juz sam niewiem co jest?
slabe ladowanie
nie mam ! bylem u 3 elektrykow! cos muwili o kostce stacyjki? ze cos nie tak z nia ,co ma ona wspolnego ?dokąd idą kable z alternatora .nie kasowac prosze!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
slabe ladowanie
maszjacek100 pisze:nie mam
alternator ładuje akumulator...więc może do akumulatora ?? Jeden cienki pewnie do kontrolki ładowaniajacek100 pisze:dokąd idą kable z alternatora
slabe ladowanie
gruby idzie na rozrusznik a potem z stamtąd na aku . a cienki gdzie? prosto na licznik czy kostke stacyjki?
- Qto
- _
- Kontakt:
slabe ladowanie
...standardowo nie podałeś o jakie auto chodzi. Polo to prawie 40lat produkcji...z silnikiem 1.3 prawie 20 lat produkcji - nie wiem czy kolejny ban Cię zmotywuje czy może chcesz dożywotniego bana ?? Od długiego czasu na to pracujesz...jacek100 pisze: a cienki gdzie? prosto na licznik czy kostke stacyjki?
Re: slabe ladowanie
potwierdzam,wszystko ok a jak masz za dużo kasy przyjedż do mnie wymienie kostke stacyjki zapłacisz i bedziesz lepiej sie czułQto pisze:ładowanie masz ok
aha odpoczniesz od forum na kilka dni bo widze ze...
slabe ladowanie
mam mam nie macie racji.owszem mam ale nie prawidlowe! okazalo sie ze kabel idący od alternatora mial za mala srednice, po wymianie ladowanie z obciazeniem 14.20:).zamykam temat 2 moderatorów i nie umią pomuc smieszne
slabe ladowanie
masakra kolego jacek100 ładowanie miałeś i masz dobre 13.80 to już jest w miarę, co do kabla to jest on ori więc jak by miał za małą średnice to VW by takich nie dawał. Nie rozumiem co mają do tego admini i nie masz problemu z ładowaniem tylko ze sobą
Kto SmarujeTen Jedzie
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
slabe ladowanie
nie zgodze sie z zadnym z moderatorów ze mialem prawidlowe ladowanie , mialem ladowanie potwierdzam! ale nie takie jak moj mechanik muwil 14.20 z obciazeniem .co do kabla spalil sie i ktos zamontowal ciut mniejszy stad spaki napiecia,a co do moderatorow to mogli pomuc a nie osmieszac mnie.np.powiedziec przerwany kabel lub za duzy aku.problem rozwiazany kabel zamknij temat.
slabe ladowanie
jacek100, a zrób doświadczenie...wyładuj dość mocno akumulator i wtedy zmierz napięcie ładowania ok?
napisz ile miałeś
tylko szczerze.
napisz ile miałeś
tylko szczerze.
- Qto
- _
- Kontakt:
slabe ladowanie
trzy osoby piszą że masz ładowanie ok...a Ty szukasz problemu. Wiedz, że książkowe ładowanie to 14.4V - także teraz też masz słabe ładowanie.jacek100 pisze:co do moderatorow to mogli pomuc a nie osmieszac mnie
Wiedz też, że ban którego miałeś ostatnio był Twoim ostatnim banem po którym wróciłeś na forum
slabe ladowanie
kurde jak czytam kolegi posty to przeglądarka pyta czy przetłumaczyć na język polski strone
tak więc zanim znów zaczniesz pisać wywody pomyśl o pisowni gdyż to czyta cała Polska
tak więc zanim znów zaczniesz pisać wywody pomyśl o pisowni gdyż to czyta cała Polska