Witam. Czy w golfie 3 GTI 2.0 115KM czujnik temperatury zewnętrznej ma cokolwiek wspólnego z prawidłową pracą silnika??
Co jeśli jest padnięty lub go nie ma? Ma to jakiś wpływ na pracę??
Czego to może być wina, że wyskakuje błąd podczas połączenia ze sterownikiem ( VAG nie może się połączyć)??
W gnieździe są 3 kable +,- i szaro biały K (zasilanie jest a kabelek od K - diagnozy jest ok - sprawdziłem wyjmując całą wiązkę od izolując ją).
Pozdrawiam.
Czujnik temperatury zewnętrznej oraz brak komunikacji VAGa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie, jeśli padnięty lub go nie ma to nie będzie wyświetlało temperatury zewnętrznej - czujnik nie ma wpływu na silnikTomaso007 pisze:Czy w golfie 3 GTI 2.0 115KM czujnik temperatury zewnętrznej ma cokolwiek wspólnego z prawidłową pracą silnika??
Co jeśli jest padnięty lub go nie ma? Ma to jakiś wpływ na pracę??
jeżeli +12V jest, masa jest...a przewód linii diagnostycznej ma przejście od gniazda do samego sterownika...to możesz spróbować odłączenia akuTomaso007 pisze:Czego to może być wina, że wyskakuje błąd podczas połączenia ze sterownikiem ( VAG nie może się połączyć)??
W gnieździe są 3 kable +,- i szaro biały K (zasilanie jest a kabelek od K - diagnozy jest ok - sprawdziłem wyjmując całą wiązkę od izolując ją).
-
- Mały gagatek
Qto pisze:to możesz spróbować odłączenia aku
Tzn..??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
akumulator...masz przy nim dwa kabelki...jeden do plus a drugi minus..odłączasz i podłączasz ponownieTomaso007 pisze:Qto napisał(a):
to możesz spróbować odłączenia aku
Tzn..??
Czasami pomaga w podobnych przypadkach.
-
- Mały gagatek
Qto.... Aha...
słyszałem o tym ale problem pozostaje, bo nie mogę zczytać błędów..Qto pisze:odłączasz i podłączasz ponownie