Witam
POtrzebuje dokładnego opisu co robi przekaźnik nr 129, i w jaki sposób współracuje on z modułem świec żarowych. Ewentualnie, czy ktoś może wie jakie oznaczenie na schemacie elektrycznym ma ten przekaźnik?
Występuje on z klimatyzacją ze skrzynią manual w silnikach AAZ
Przekaźnik 129 - czy ktoś posiada rozpiskę?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kolego to jest nr 15 dla AAZ przy klimatyzacji. Tyle co wiem to to że zabezpiecza obieg + przycisku AC, oraz to że wysyła jakieś info do modułu świec żarowych....
nr tego przekaźnika 1H0919577
nr tego przekaźnika 1H0919577
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No mam schematy klimy do mk3 z silnikiem AAZ i faktycznie jest ten przekaźnik. Z tym, że ze schematu wynika, że wewnątrz jest jakaś elektronika. Nazwany jest jako "Jednostka sterująca odłączeniem klimatyzacji". Dostaje sygnalł prędkości z licznika, masę, zasilanie z linii X i jednym przewodem połączony jest ze sterownikiem grzania świec. Przewody żółty i zielono-czerwony są natomiast zwarte ze sobą w pozycji spoczynkowej przekaźnika. Niestety, jak to współpracuje ze sterownikiem świec nie mam pojęcia - nie jest podane, do jakiego pinu sterownika świec ma być podłączony ten przekaźnik, na schematach silnika też nic nie ma. Podaj adres e-mail, to wyślę Tobie schematy silnika i klimy, może mając jeszcze do tego instalację coś z tego wywnioskujesz.