Lewy kierunkowskaz działa kiedy mu się podoba...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem mk4, wychwytuje powoli w nim rzeczy do zrobienia.
MAm problem m.in. z kierunkami gdy ustawiam manetke w dół to raz na 5-6 razy dopiero załapuje i kierunki się właczają, a zwykle to jest tylko przyspieszony dzwięk tykania w kabinie ale kierunek się nie włącza (strzałka na liczniku wtedy tez nie mruga).
Dopiero po kilkukrotnym przełączaniu manetką - góra, dół , kierunki się włączają.
W prawą stronę nie mam tego problemu bo kierunek zawsze łapie prawidłowo.
Co to może być ?
Od kilku dni jestem posiadaczem mk4, wychwytuje powoli w nim rzeczy do zrobienia.
MAm problem m.in. z kierunkami gdy ustawiam manetke w dół to raz na 5-6 razy dopiero załapuje i kierunki się właczają, a zwykle to jest tylko przyspieszony dzwięk tykania w kabinie ale kierunek się nie włącza (strzałka na liczniku wtedy tez nie mruga).
Dopiero po kilkukrotnym przełączaniu manetką - góra, dół , kierunki się włączają.
W prawą stronę nie mam tego problemu bo kierunek zawsze łapie prawidłowo.
Co to może być ?
Call me Yankes
przekaźnik albo manetka , przeczysc styki i powinno pomoc
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
Re: Lewy kierunkowskaz działa kiedy mu się podoba...
Czyli muszę sciągnąć kierownicę ?szpieg pisze:przekaźnik albo manetka , przeczysc styki i powinno pomoc
Co zrobic zeby airbag nie wystrzelil czasem ?
Call me Yankes
musisz sciagnac kierownice, ale o poduszke sie nie martw (ladunek pirotechniczny jest wyzwalany przez czujnik umieszczony w przednim pasie) najpierw jednak sprawdz przekaźnik (powinien 'tykac' cos głosno )
szpieg pisze:musisz sciagnac kierownice, ale o poduszke sie nie martw (ladunek pirotechniczny jest wyzwalany przez czujnik umieszczony w przednim pasie) najpierw jednak sprawdz przekaźnik (powinien 'tykac' cos głosno )
To gdzie jest przekaźnik ? Myślałem, że jest wbudowany w manetkę, i bez jej sciągnięcia nie sprawdzę tego
Call me Yankes
viewtopic.php?t=45110
To jest tam gdzie włacznik swiateł awaryjnych. Ale co z tego ? Jak go sprawdzić ?
Czy czasem nie jest potrzebna wymiana manetki ?
Jesli tak to pewnie jest kilka rodzaji i skąd miałbym wiedzieć którą kupić bez rozebrania ?
Czy czasem nie jest potrzebna wymiana manetki ?
Jesli tak to pewnie jest kilka rodzaji i skąd miałbym wiedzieć którą kupić bez rozebrania ?
Call me Yankes
Ostrożnie z rozkręcaniem samochodu, pamiętaj, że najlepsze rozwiązania to te najprostsze.
Miałem coś podobnego w swoim mk3. Pojechałem do mechanika a ten zdiagnozował od reki uszkodzenie przełącznika.
Rozebrał kierownice i całą resztę, ale się rozczarował jak ten nowy nie chciał "wejść". Pomimo kilku podejść nie udało mu się go zamontować...
Co zrobił? Rozebrał stary i przeczyścił mu styki. Kierunkowskaz działał ale typ kazał sobie zapłacić 50 zeta za rozpakowanie i nieudany montaż nowego podzespołu. To jednak nie koniec historii...
Po jakimś czasie problem się powtórzył: słyszę przyśpieszoną pracę przerywacza, ale kierunkowskaz nie pracuje.
Sprawdzam żarówkę - działa, zaglądam do gniazda na żarówkę a tam korozja na lewo i prawo. Nie mając nowego na "podorędziu" przeczyściłem stary i działa jak należy.
Szkoda mi tych 50 zeta wydanych u mechanika specjalisty ;)Przy pierwszej okazji wymienię gniazdo żarówki na nowe.
Mam nadzieję, że pomogłem
Miałem coś podobnego w swoim mk3. Pojechałem do mechanika a ten zdiagnozował od reki uszkodzenie przełącznika.
Rozebrał kierownice i całą resztę, ale się rozczarował jak ten nowy nie chciał "wejść". Pomimo kilku podejść nie udało mu się go zamontować...
Co zrobił? Rozebrał stary i przeczyścił mu styki. Kierunkowskaz działał ale typ kazał sobie zapłacić 50 zeta za rozpakowanie i nieudany montaż nowego podzespołu. To jednak nie koniec historii...
Po jakimś czasie problem się powtórzył: słyszę przyśpieszoną pracę przerywacza, ale kierunkowskaz nie pracuje.
Sprawdzam żarówkę - działa, zaglądam do gniazda na żarówkę a tam korozja na lewo i prawo. Nie mając nowego na "podorędziu" przeczyściłem stary i działa jak należy.
Szkoda mi tych 50 zeta wydanych u mechanika specjalisty ;)Przy pierwszej okazji wymienię gniazdo żarówki na nowe.
Mam nadzieję, że pomogłem
Jedyną rzeczą gorszą od posiadania auta , to jego brak...
Gdy jednak coś Ci się w nim zepsuje, zaczniesz naprawiać i zawiodą wszystkie sposoby to...
wejdź na to forum 8)
Gdy jednak coś Ci się w nim zepsuje, zaczniesz naprawiać i zawiodą wszystkie sposoby to...
wejdź na to forum 8)