Witam
Mam problem z centralnym zamkiem w passacie B5 98r...
Objawy:
- nie działa otwieranie/zamykanie z pilota (bateria ok)
- nie otwierają się w żaden sposób tylne drzwi i bagażnik
- nie działa światełko (nad głowami kierowcy i pasażera) oraz podświetlenie słoneczka
- światełko od alarmu w drzwiach kierowcy miga w dziwnym tempie i nierównomiernie, a waraz z nim podświetlenie przycisku otwierania szyby od strony pasażera,
- jak zgaszę auto, wyjme kluczyk, pozostawiając auto na światłach i otworzę drzwi kierowcy to jest ten charakterystyczny dźwięk, tylko zawsze był ciągły, a teraz przerywa...
- przy wysiadaniu czasami raz zatrąbi alarm
- dzisiaj zawiesiły się kierunkowskazy i awaryjne... nie działały, a na desce te dwie zielone strzałki się cały czas świeciły (na razie wróciło do normy)
Wszystko to się dzieje z przerwami... np. jak wczoraj jechałem, to co jakiś czas zamek sam zamykał i otwierał drzwi, światełko w podsufitce czasami zajaży na chwile itp...
Nie mam pojęcia co to może być, jakby duch albo coś coś przeczuwam, że gdzieś jest zwara albo nie styka coś i to dlatego, ale nie chce na darmo rozbierać całego środka
Pozdrawiam
Dziwny problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dymeks87, to wygląda na padnięty moduł komfortu ale dostań się do niego i sprawdź czy nie jest zalany w passatach lubi tez wiązka gnić własnie w okolicy modułu Ale takie objawy stwarza padnięty moduł
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Re: Dziwny problem z centralnym zamkiem
Sprawdziłem, pod wykładziną jest faktycznie mokro, ale zarówno układ scalony jak i środek obudowy są suche :/jeryk10 pisze:dymeks87, to wygląda na padnięty moduł komfortu ale dostań się do niego i sprawdź czy nie jest zalany w passatach lubi tez wiązka gnić własnie w okolicy modułu Ale takie objawy stwarza padnięty moduł
Jest coś innego co jeszcze by mozna sprawdzić? Dodam jeszcze, że przestały działać przednie szyby (tylne sa ręczne) :/
posprawdzaj dokładnie wszystkie połączenia obok modułu komfortu, do tego warto sprawdzić ew. wyczyścić masy. Może też być gdzieś naderwany przewód. posprawdzaj sobie wszystko na spokojnie
Kto SmarujeTen Jedzie
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft