Mam taki panel :
Złości mnie taka rzecz że diody swiecą "odwrotnie" tzn :
ECON jak swieci to Clima działa.
ECON nie świeci to Klima odłączona.
Nawiew gdy wyłącze całkiem to nie swieci nic
. A jak włącze to swieci dioda u gory. ON/OF
Ustawianie temperatury DUAL jak jest włączone to nie swieci nic.
A gdy zgaszona dioda wtedy dual działa.
Dziwne to...
Dlaczego tak jest ? Co by trzebabyło zrobic by te 3 diody swieciłu "odwrotnie". Programem, czy lutownicą ?
Czy zmiana całego panelu.
Panel Climatronic Golf V - Jak świecą dody ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Coś rzeczywiście masz nie halo
Powinno być tak :
ECON świeci działa nawiew, a klima odłączona,
ECON nie świeci działa klima.
Podepnij pod komputer, co pokaże.
Powinno być tak :
ECON świeci działa nawiew, a klima odłączona,
ECON nie świeci działa klima.
Podepnij pod komputer, co pokaże.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Re: Panel Climatronic Golf V - Jak świecą dody ?
a z tymi diodami pozostałymi jak to ma być ?
Czy poprawnie jest że gdy wyłącze panel nie swieci żadna dioda .. A gdy włącze nawiew to swieci dioda ON/OF. ( w starym autku z 2004r miałem na odwrót tak apropo)
I druga sprawa.
GDY świeci mi DUAL to mogę osobno zmieniac temperatury, a gdy Dual nie świec to temperatury zmieniają sie obie strony razem.
Przycisk ECO działa mi chyba poprawnie, ponieważ przy włączonym ECO nie obraca sie wentylator na chłodnicy. ECO zgaszone to wentylator śmiga.
Czy poprawnie jest że gdy wyłącze panel nie swieci żadna dioda .. A gdy włącze nawiew to swieci dioda ON/OF. ( w starym autku z 2004r miałem na odwrót tak apropo)
I druga sprawa.
GDY świeci mi DUAL to mogę osobno zmieniac temperatury, a gdy Dual nie świec to temperatury zmieniają sie obie strony razem.
Przycisk ECO działa mi chyba poprawnie, ponieważ przy włączonym ECO nie obraca sie wentylator na chłodnicy. ECO zgaszone to wentylator śmiga.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Jak włączasz dmuchawę to powinna się zapalić dioda przy ON/OFF. Jak dmuchawa wyłączona to nic ma nie świecić.
ECON działa Ci dobrze a co do DUAL, to nie pomogę, bo u mnie DUAL włącza się przytrzymując chwilkę AUTO, ale moim zdaniem DUAL powinien świecić kiedy temperaturę regulijesz jednocześnie (czyli P i L strona jako jedna strefa).
Może coś wydumasz z tej fotki :
ECON działa Ci dobrze a co do DUAL, to nie pomogę, bo u mnie DUAL włącza się przytrzymując chwilkę AUTO, ale moim zdaniem DUAL powinien świecić kiedy temperaturę regulijesz jednocześnie (czyli P i L strona jako jedna strefa).
Może coś wydumasz z tej fotki :
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam: