VW Golf III 1.8 - Brak wtyczki od czujnika

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

lsz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lsz » pn mar 26, 2012 17:37

Koledzy. Na wężu od chłodnicy mam dwa czujniki. Dowiedziałem się, że są to czujniki cieczy chłodzącej. Jeden z nich (ten pierwszy od przodu) mam podpięty poprawnie ale ten drugi (od strony silnika) nie jest do niczego podpięty. Cczujnik jest ale nie mam w nim wtyczki. Szukałem i nic nie widzę. Skąd wtyczka do w/w czujnika ma swój początek to może będzie łatwiej znaleźć... Autko mi podszarpuje jak jest ciepłe i to może być powód. Pomożecie? :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 26, 2012 23:16

Nie to nie jest powód, masz zmieniony ten króciec na zamiennik z dwoma dziurami na czujniki ( w oryginale jedna dziura jest) i po prostu jeden z czujników został użyty jako zaślepka, normalnie taka zaślepka z oringiem i zawleczką jest do kupienia w każdym sklepie moto.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

lsz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lsz » pn mar 26, 2012 23:25

Przeszło mi to przez myśl. Czyli mam uwalony czujnik najprawdopodobniej. Znalazłem tutaj schemat rezystancji tego czujnika. Jutro go sprawdzę. Ale dzięki za tą wiadomość. Proszę zamknąć temat. Pozdrawiam serdecznie!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 26, 2012 23:29

jasne że może być uszkodzony ten czujnik który jest podłączony ale poszarpywanie - nie licz na takie proste rozwiązanie. Prędzej coś z układem zapłonowym lewe powietrze pod wtryskiem , a potem diagnoza VAG

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » wt mar 27, 2012 10:01

Skoro masz dwa czujniki to przepnij wtyczke na drugi czujnik i zobacz jak sie auto bedzie zachowywac. Zobacz tez czy nie masz przebicia na kablach WN.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”