brak swiatel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak swiatel
mam taki problem nie mam dlugich swiatel bespieczniki sa dobre gdzie albo ktory przekaznik odpowiada za swiatla golf4
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiatel
Nie ma przekaźnika.
Czy na żółto-czerwonym wychodzącym z Włącznika obrotowego jest napięcie po przekręceniu na =D?
Czy na biało-zielonym we wtyku na PRZEłączniku na kierownicy (manetkach) jest napięcie po daniu długich?
Czy jest sygnał błysku długimi?
Czy na żółto-czerwonym wychodzącym z Włącznika obrotowego jest napięcie po przekręceniu na =D?
Czy na biało-zielonym we wtyku na PRZEłączniku na kierownicy (manetkach) jest napięcie po daniu długich?
Czy jest sygnał błysku długimi?
brak swiatel
napiecia nie sprawdzalem na kablach ale zrobilem zwarcie w zapalniczce kolo lewarka i przestal dzialac jakis przekaznik tylko nie wiem ktory i wtedy zauwazylem ze nie dzialaja mi swiatla dlugie pozostale sa ok dzialaja
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiatel
Bardzo mała jest możliwość uszkodzenia przewodu "po drodze", raczej uszkodzony styk przełącznika na kierownicy. Niech Kolega posprawdza żarówką (nie miernikiem!) te napięcia w podanych punktach i się zobaczy. Podejrzewałbym stacyjkę, ale jak nie ma nawet błysku - to nie ona winna.
A te światła "długie", to chodzi o drogowe czy w ogóle reflektory - mijania/drogowe?
A te światła "długie", to chodzi o drogowe czy w ogóle reflektory - mijania/drogowe?
brak swiatel
te co sie wlancza w manetce przy kierwnicy a tak wogole to cuda mam z elektryka w tym moim zlomie jutro jeszcze pogrzebie po tych kablach narazie dzieki wielkie
brak swiatel
a witam swiatelka zrobione mam jeszcze jedno pytanie od czego jest przekaznik 100 po jego wyjeciu nie mam migaczy ani wycieraczek i jeszcze od czegos on jest a po drugie strasznie sie grzeje czy tak ma byc a pozostale przekazniki sazimne co z tym zrobic prosze o podpowiedz
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiatel
A co "niestykało"?gacek1977 pisze:a witam swiatelka zrobione
"Setka" jest od włączania właściwie wszystkich dużych odbiorników prądu, dla ochrony stacyjki. Jest np też dla dmuchawy kabiny, ogrzewanej tylnej szyby i jeszcze coś tam. Natomiast grzać może się od słabego styku nóżek w podstawce (można spróbować docisnąć przekaźnik lub dogiąć piny w podstawce). Jednak zawsze jest znacząco cieplejszy od innych - taka jego praca .
brak swiatel
wymienilem bespieczniki na inne a tak wogole to zalozylem swiatelka ledy do wnetrza samochodu tylko te trzy nad drzwiami i na kierowca jak zalozylem ostatni nad tylnymi prawymi drzwiami to wybilo mi bespiecznik 14 ten maly a potem nie moglem zgasic silnika stacyjka wylanczala wszystko oprocz silnika gasilem bespiecznikiem od pompy a jak wyciaglem przekaznik od swiec zarowych wszystko wrocilo do normy tylko ze zrobil sie taki mulasty a dzisiaj wymienilem swiatelka spowrotem na stare to go nie zapalilem nie swiecila sie kontrolka swiec zarowych zalozylem przekaznik spowrotem pali cos mi sie wydaje ze w tym moim parchu ktos dobrze nakombinowal sie przy tej elektryce pod sprzedasz
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
brak swiatel
Fakt, nieźle pokombinowane... albo dać do BARDZO zaprzyjaźnionego (w trosce o kasę) elektryka, albo sprzedać