Szybkie pytanie o licznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bruzdi29
- Gadatliwa bestia
- Auto: Skoda Superb 2010 combi PLATINUM
- Silnik: CFGB
Koledzy znowu sprawa licznika
Mam teraz licznik wyskalowany na 220km/h ! (tdi)
Co się stanie jeśli kupie wyskalowany na 260 km/h (tdi)
Bedzie oszukiwało na prędkości, jeśli to ważne to będzie tempomat to czy nie będzie głupiał ?
Można zamienić czy nie
PozdraVWiam
Mam teraz licznik wyskalowany na 220km/h ! (tdi)
Co się stanie jeśli kupie wyskalowany na 260 km/h (tdi)
Bedzie oszukiwało na prędkości, jeśli to ważne to będzie tempomat to czy nie będzie głupiał ?
Można zamienić czy nie
PozdraVWiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=400126" onclick="window.open(this.href);return false; TEMAT AKTUALIZOWANY ! 09.08.2013 !
1.9 TDI AHF 110 KM ---> 140 KM na eibach-ach
Kupię :
Tunel środkowy przedni
Sprzedam części do mkIV :
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=544829" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię :
Tunel środkowy przedni
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=544829" onclick="window.open(this.href);return false;
Szybkie pytanie o licznik PILNE
możesz spokojnie zamieniać
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- bruzdi29
- Gadatliwa bestia
- Auto: Skoda Superb 2010 combi PLATINUM
- Silnik: CFGB
A jak sprawa wygląda przy kupnie licznika z angola ...
jak kupie licznik z angola i wstawię tarcze tego typu ---> http://moman.pl/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; ?a=opis&k=26&id=187 <--- będzie wtedy to chulało tak jak trzeba czy raczej źle kombinuje
Ps.konkretnie chodzi o prędkościomierz zeby był w km/h a nie mph
Czekam, odpowiedź pilnie potrzebna !
jak kupie licznik z angola i wstawię tarcze tego typu ---> http://moman.pl/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; ?a=opis&k=26&id=187 <--- będzie wtedy to chulało tak jak trzeba czy raczej źle kombinuje
Ps.konkretnie chodzi o prędkościomierz zeby był w km/h a nie mph
Czekam, odpowiedź pilnie potrzebna !
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=400126" onclick="window.open(this.href);return false; TEMAT AKTUALIZOWANY ! 09.08.2013 !
Kupię :
Tunel środkowy przedni
Kupię :
Tunel środkowy przedni
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jezeli kupisz licznik VDO i masz VAGTACHO to moge podjac sie przeskalowania licznika.
Podobno tarczki do anglikow ktore dostepne sa na allegro sa slabej jakosci. Tarczki z linku nie mam pojecia jakiej sa jakosci.
Podobno tarczki do anglikow ktore dostepne sa na allegro sa slabej jakosci. Tarczki z linku nie mam pojecia jakiej sa jakosci.
kupujesz angola + tarczki i przekodujesz na europę sam VAGiem
W licznikach VDO - możesz rozkręcić wszystko + wymienić same tarczki .... w innych nie wiem
Więc jeśli Twój stary jest VDO ... i kupisz angola VDO ... do wystarczy ze starego np same tarczki przełożyć by nie kombinować z iluminowanymi itp ...
Więc jeśli Twój stary jest VDO ... i kupisz angola VDO ... do wystarczy ze starego np same tarczki przełożyć by nie kombinować z iluminowanymi itp ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czy aby na pewno Haki?
Zauwazyles ze angol i europa to zupelnie inna skala tarczek i bedzie licznik przeklamywal - zadne kodowanie VAGiem tego nie zmieni. VAGiem jedynie mozna zmienic jednostki na wyswietlaczu.
Zauwazyles ze angol i europa to zupelnie inna skala tarczek i bedzie licznik przeklamywal - zadne kodowanie VAGiem tego nie zmieni. VAGiem jedynie mozna zmienic jednostki na wyswietlaczu.
tarczki wstawiasz podróby pseudo europa i będzie wszystko banglało
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Tyle ze jakosc tych tarczek jest kiepska.
Zawsze mozna przerobic eprom licznika.
Zawsze mozna przerobic eprom licznika.
Re: Szybkie pytanie o licznik
agrala pisze:Czy aby na pewno Haki?
Agrala ... a co powiesz o tym ... ( szczerze się przyznam - sam tego nie robiłem ) cyt z innego forum na odpowiedź dot liczników -anglik-europa
ale ty jesteś cienki bolek jak nie wiesz o co chodzi to nie zabieraj głosu. Kodowanie kodowaniem pozostaje, a ja chcę zmienić cały eeprom żeby wskazówki pokazywały wg tarcz EU a nie specjalnie dorobionych na allegro które wyglądają jak wycinanka w przedszkolu i ma się nijak do wyglądu i estetyki.
Może nie jest ci znany taki zabieg ale wystarczy poczytać głębiej a nie tylko o kodowaniu.
Wystarczy pomysleć przecież w liczniku to nie jest żaden mechanizm tylko cała elektronika a co steruje tą elektroniką? Jakiś program który odpowiednio odbiera sygnały z czujników i przekształca je w sygnał ukazujący się poprzez silniczki które poruszają wskazówkami.
I jeżeli program sterujący(eeprom) wgramy od EU albo odpowiednio go przekształcimy możemy uzyskać to o czym pisałem wcześniej czyli na godz 12 wskazówka prędkościomierza będzie wtedy gdy samochód osiągnie 100km/h a nie 128km/h(80mil).
hmmm
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
wystarczy też odpowiedni dla licznika wsad europejski bez modyfikacji pamięci eeprom
A są też liczniki które są jednakowo wyskalowane i wystarczy zmienić tarczki i kodowanie.Mam akurat takie od passata benzyny.130km i 80 mil dokłądnie na środeczku.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zmiana wsadu tylko z takiego samego licznika. Jezeli liczniki na innych pamieciach to mozna o tym zapomniec.
W przypadku innego typu immo zmiana wsadu tez odpada. Full FIS, 1/2 FIS, bez FISa - rozne wsady.
W przypadku innego typu immo zmiana wsadu tez odpada. Full FIS, 1/2 FIS, bez FISa - rozne wsady.
no to żeście chłopu namieszali a on chciał tylko licznik wymienić
teraz ja dołożę - licznik 1J5 920 926C ma taką samą skalę jak 1J0 920 826C (jest zamienna)
teraz ja dołożę - licznik 1J5 920 926C ma taką samą skalę jak 1J0 920 826C (jest zamienna)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5