Manualna klima przestała działać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No to zajebiście... kur... jak oni sprawdzaili szczelność
Musiał się ulotnić na tym łączeniu co rozłącza się rurki od klimy żeby nagrzewnicę wyciągnąć... tylko że tam nie widać żeby było mokro...
Kolega agrala pisał ze jest tam ok 700 gram czynnika, a oni nabili mi 800. Może dlatego że za dużo nabili to coś się rozszczelniło?
Jak myślicie da coś reklamowanie tego?
Musiał się ulotnić na tym łączeniu co rozłącza się rurki od klimy żeby nagrzewnicę wyciągnąć... tylko że tam nie widać żeby było mokro...
Kolega agrala pisał ze jest tam ok 700 gram czynnika, a oni nabili mi 800. Może dlatego że za dużo nabili to coś się rozszczelniło?
Jak myślicie da coś reklamowanie tego?
ALH + 205 + chip
750 +- 50liteon0 pisze:Kolega agrala pisał ze jest tam ok 700 gram czynnika, a oni nabili mi 800
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kompetentny koles przed nabiciem powinien sprawdzic szczelnosc - czasami nie "widac" dziury, widac ja dopiero po nabiciu i wlaczeniu klimy.
Powinno nabic sie tez z czynnikiem UV tak by bylo widac ktoredy wylecialo.
Jedz i sporobuj sie dogadac.
Co do ilosci czynnika to czasami nabija sie tez wiecej w celu obnizenia napiecia na wylocie.
Powinno nabic sie tez z czynnikiem UV tak by bylo widac ktoredy wylecialo.
Jedz i sporobuj sie dogadac.
Co do ilosci czynnika to czasami nabija sie tez wiecej w celu obnizenia napiecia na wylocie.
-
- ->|<-
agrala Pierwszy post w temacie, jak byk:
Podejrzewam, że tylko tak powiedział albo zrobił to na odp.liteon0 pisze:Koleś sprawdził szczelność było ok.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
No i już wszystko jasne. Pojechałem złożyć reklamację, właściciel odziwo wcale się nie wykręcał... Kazał pracownikowi sprawdzić czy jest czynnik. Okazało się że czynnika wcale nie ma, potem sprawdził szczelność no i gdzieś uciekało powietrze. Winowajcą okazała się chłodnica klimatyzacji. Na samym dole jest ślad jakby od kamienia i tamtędy czynnik spierdzielił. Nie wiadomo czy to już było podczas pierwszego sprawdzania szczelności czy nie, ważne że stanęło na tym, że jak wymienię chłodnicę to mam do nich przyjechać i nabiją za friko
ALH + 205 + chip
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Koledzy a osuszacz wymieniać na nowy czy zostawić stary?
ALH + 205 + chip
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Wymień
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”