Przy włączeniu świateł drogowych, gaśnie prawe mijania...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- LukiSzczecin
- Ma gadane
Witam, od wczoraj mam taki problem. Wybrałem się porobić trochę zdjęć, z początku po włączeniu świateł drogowych (długich) światła mijania świeciły bez problemów, w pewnym momencie po włączeniu świateł drogowych, gaśnie (całkowicie) prawe światło mijania. Co może być przyczyną? Zakładam że żarówka, jak i kable są w porządku ponieważ same światła mijania świecą dobrze - obydwa, tylko po włączeniu długich gaśnie prawe mijania. Wcześniej wszystko było ok.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To, co jest przyczyną co dwa dni na forum: brak masy. Tym razem, masy żarówki drogowych prawych. Do sprawdzenia konektory we wtyczkach żarówek, przewody brązowe z wtyczek.LukiSzczecin pisze:Co może być przyczyną?
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Mijania powinny gasnąć jak włączysz długie chyba że jak masz starą instalacje i zworkę w skrzynce aby mijania świeciły z długimi. Albo jak tylko mrugasz długimi to nie gasną.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- LukiSzczecin
- Ma gadane
Hmm, u mnie światła mijania świeciły razem z drogowymi. Nie ważne czy drogowe włączałem na stałe, czy tylko nimi mrugnąłem, świeciły wszystkie cztery.
Jutro sprawdzę te wtyki, ponieważ już jakiś czas temu właśnie z prawej strony postojówka przestała mi świecić, po poruszaniu wiązką elektryczną zaskakiwało czasami. Sprawdzę to po pracy. Jak jeszcze jakieś powody mogą być to proszę dopisać. Dzięki za odpowiedzi
Jutro sprawdzę te wtyki, ponieważ już jakiś czas temu właśnie z prawej strony postojówka przestała mi świecić, po poruszaniu wiązką elektryczną zaskakiwało czasami. Sprawdzę to po pracy. Jak jeszcze jakieś powody mogą być to proszę dopisać. Dzięki za odpowiedzi