sterownik centralnego nie otwiera/zamyka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: burza999 » pt mar 09, 2012 16:45

Witam wszystkich Mam sterownik Steeli men SM 188 F i chcę go zamontować do golfa III Podłączyłem już zasilanie, masę i kierunkowskazy Znalazłem w instalacji sam. że zielony kabel wchodzący do drzwi to OTWIERANIE a szary zamykanie Więc podłączyłem zielony z samochodu(otwieranie) z biało/szarym oraz szary z samochodu (zamykanie) z białym z centrali Po kliknięciu pilota kierunki mrygają i słychać kliknięcie w sterowniku lecz anie nie otwiera ani nie zamyka Podłączyłem to wg schematu nr 3 poniżej:
Obrazek
Powiedzcie mi co z pozostałymi kablami które zostają (pomarańczowy, zółty, pom/żółty, zółto/czarny?)
Ostatnio zmieniony pt mar 09, 2012 17:37 przez burza999, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt mar 09, 2012 16:51

Sterownie musi byc za pomoca + natomiast wedlug schematu 2 sterowanie odbywa sie przy pomocy -. Podlacz tak jak jest na schemacie numer 3 i bedzie dzialac:).

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: burza999 » pt mar 09, 2012 17:38

Próbowałem podłączyć wg schematu nr 3 i nic się nie dzieje nie słychać pompki Podłączyłem ze schematu nr 3 tylko kabel "biały" i "biało czarny" i nic więcej z kabli z tego schematu

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt mar 09, 2012 19:04

Hmmm podlacz tak jak na schemacie 3 a dodatkowo przestaw czas impulsu z 0.5 na 3.5 bo pewnie impuls jest za krotki...

A jeszcze takie pytanie...gdzie podlaczasz owe ustrojstwo do centralnego zamka? w sensie w slupku czy w bagazniku?

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: burza999 » pt mar 09, 2012 20:57

kolego już podłączyłem wszystko w obrębie słupka i skrzynki bezpieczników Kwestia była źle zaprogramowanych pilotów bo potem zaczęło zamykać mi drzwi i przy otwarciu od razu otwierało okna W centralce "usunąłem" z pamięci piloty po czym na nowo "zapamiętałem" i działa wszystko bez zarzutu

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt mar 09, 2012 21:09

burza999 pisze:Podłączyłem ze schematu nr 3 tylko kabel "biały" i "biało czarny" i nic więcej z kabli z tego schematu
jeśli piszesz dokładnie to nie podłączyłeś stałego plusa pod żółty i żółtoczarny więc nie może działać, skoro działa to potem podłączyłeś albo nie piszesz dokładnie, a na koniec piszesz o programowaniu pilotów. Bądź konkretny elektryka to nie zabawa :)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: burza999 » sob mar 10, 2012 18:10

Sory żle napisałem Na początku nie podpiąłem żółtego i zólto/czarnego to fakt ale potem jak juz wszystko podłaczyłem był problem z szybami Już sprawa rozwiązana Teraz mam kolejny problem :) Mianowicie wszystko działa ok do czasu podłaczenia syrenki - wtedy przestają działać kierunkowskazy z prawej strony (słychać syrenkę i przy tym mrygnięcie tylko lewych kierunków) Dodam że syrenka jest normalna zwykła Co robię nie tak ?

Awatar użytkownika
brateq
VWholic ;D
VWholic ;D

Post autor: brateq » wt mar 13, 2012 12:39

Jeśli podpiąłeś według tego:
http://www.pliki.amt-alarmy.pl/STEELI%2 ... HT-100.pdf
To nie ma szans żeby coś nie działało.
Pisałeś że kierunki działały teraz nie działa jedna strona, rozumiem że podłączyłeś obydwa brązowe pod kierunki ( lewa, prawa strona ), sprawdź bezpieczniki na przewodach centralki.
Jeśli kierunki działają, a po podłączeniu syrenki już nie działa jedna strona to jak dla mnie uwalona centralka...

3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”