Miga kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Miga kontrolka oleju
Witam mam problem z moim golfikiem otóż jak włączę zapłon to miga mi kontrolka oleju po odpaleniu gaśnie sprawdzałem poziom oleju i jest ok czujnik jest podłączony i już nie mam pomysłu dla czego tak może migać dodatkowo jak odpale samochód jak jest zimny to napięcie na sondzie jest 0.2V stale zmieniałem w kompie lpg z przebiegu na masę albo na odłączoną i jest tak samo na gazie również taki sam problem sprawdzałem multimetrem przejście w kablach grzałki i jest:) jak się trochę zagrzeje to jest wszystko w porządku i sonda oscyluje od 0.1 do 0.9V i na benzynie i na gazie :O jeśli nie ten dział to proszę o wyrozumiałość i przeniesienie do właściwego
Miga kontrolka oleju
Kontrolka mruga bo to jakby test sprawności ,że działa czujnik .... co innego gdyby podczas jazdy mrugała , albo się świeciła cały czas ...
Zmartwień z tego powodu mieć nie powinieneś ...
Zmartwień z tego powodu mieć nie powinieneś ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Miga kontrolka oleju
Nie ma się co martwić, przy odpaleniu silnika kontrolka miga, ponieważ musi nabrać ciśnienia. Gdy już nabierze i wszystko ładnie się rozłoży to kontrolka gaśnie. Tak jak kolega wyżej napisał, gorzej gdy kontrolka świeci podczas jazdy, wtedy może być problem z ciśnieniem lub ewentualnym brakiem oleju spowodowanym różnymi usterkami.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miga kontrolka oleju
sprawdź czujnik niskociśnieniowy i jego kabelki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Miga kontrolka oleju
już jest wszystko ok kontrolka już nie miga kabelek mi się urwał w tej gumie tak że nie było widać że jest urwany po podłączeniu wszystko jest ok dzieki za pomoc