Nie działa centralny zamek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Taifun
- Gadatliwa bestia
Witam. Niedawno zakupilem samochod i przy sciagnieciu boczkow zauwazylem silowniki od centralnego zamka ktory niestety nie dziala. Dodam jeszcze ze dziala alarm lecz odpieta jest syrena (ktos przy tym grzebal). Centralny zamek nie jest oryginalny.
Jaka moze byc tego przyczyna ? Czy przy sterowniku centralnego zamka jest jakis bezpiecznik? Czy w razie jego spalenia dzialal by alarm a centralny zamek nie ? Prosze o pomoc
Jaka moze byc tego przyczyna ? Czy przy sterowniku centralnego zamka jest jakis bezpiecznik? Czy w razie jego spalenia dzialal by alarm a centralny zamek nie ? Prosze o pomoc
Moje MK4 JazzBlue ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=460083" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
i to będzie największy problem...Taifun pisze:Centralny zamek nie jest oryginalny.
generalnie każde podłączane urządzenie powinno mieć na zasilaniu jakiś bezpiecznik...ale jak jest u Ciebie - nie wiadomo, bo tak jak wyżej napisane nie jest to oryginalne.Taifun pisze:Czy przy sterowniku centralnego zamka jest jakis bezpiecznik?
alarm oryginał ?? - pewnie nieTaifun pisze:Czy w razie jego spalenia dzialal by alarm a centralny zamek nie ?
pytanie czy jest razem z centralnym zamkiem czy osobno...
Syrena jest, siłowniki są...więc byś musiał na początek rozebrać trochę plastików i zobaczyć pod co to jest podłączone...co to za centralka/centralki, dorwać jakieś schematy/instrukcje od tego. Bez takich danych to na prawdę można gdybać...albo wróżyć z fusów...albo szklanej kuli
- Taifun
- Gadatliwa bestia
Ok. Mam zamiar jutro na to zerknac. Jak nic sam nie zdzialam to porobie zdjecia poszperam troche w necie i dam znac. Dzieki za odp
Moje MK4 JazzBlue ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=460083" onclick="window.open(this.href);return false;
- Taifun
- Gadatliwa bestia
Czesc ! Tak jak juz mowilem wzialem sie dzisiaj za rozbebeszenie mojego gofra i oto co znalazlem:
Po pierwsze wpadl mi w oko dziwny przelacznik. Nie mam pojecia od czego on jest. Bawilem sie nim ale nie widzialem zadnych zmian. Wie ktos od czego to jest ?:)
Nastepnie dokopalem sie do bezpiecznikow od centralki i alarmu ktore "niestety" byly dobre
Po sprawdzeniu bezpiecznikow zrobilem zdjecie sterownika. Jesli chodzi o nazwe to pisalo na nim tylko "Prestige".
Nastepnie zdjecie takiego czegos (nie wiem czy ma to cos wspolnego z centralnym zamkiem)
Oraz
Zrobilem zdjecia bo lezalo to luzem wiec pomyslelm ze to nie bylo pewnie montowane w fabryce
Na pilocie od centralnego wyczytalem FCC ID ELVAT5C (nie wiem czy na cos sie przyda)
Szukalem jakiegos schematu ale nic nie znalazlem ;/
Ma ktos jakis pomysl co moze byc nie tak?
Oplaca sie z tym grzebac czy lepiej wywalic wszystko i zakupic nowy centralny zamek ?
Po pierwsze wpadl mi w oko dziwny przelacznik. Nie mam pojecia od czego on jest. Bawilem sie nim ale nie widzialem zadnych zmian. Wie ktos od czego to jest ?:)
Nastepnie dokopalem sie do bezpiecznikow od centralki i alarmu ktore "niestety" byly dobre
Po sprawdzeniu bezpiecznikow zrobilem zdjecie sterownika. Jesli chodzi o nazwe to pisalo na nim tylko "Prestige".
Nastepnie zdjecie takiego czegos (nie wiem czy ma to cos wspolnego z centralnym zamkiem)
Oraz
Zrobilem zdjecia bo lezalo to luzem wiec pomyslelm ze to nie bylo pewnie montowane w fabryce
Na pilocie od centralnego wyczytalem FCC ID ELVAT5C (nie wiem czy na cos sie przyda)
Szukalem jakiegos schematu ale nic nie znalazlem ;/
Ma ktos jakis pomysl co moze byc nie tak?
Oplaca sie z tym grzebac czy lepiej wywalic wszystko i zakupic nowy centralny zamek ?
Przelacznik nie jest na bank oryginalnie montowany. Moze to byc odciecie pompy lub jakies inne zabezpieczenie.
A "to cos" to sterownik czujnikow ultradzwiekowych monitorujacych wnetrze.
Wiecej niestety nie pomoge.
A "to cos" to sterownik czujnikow ultradzwiekowych monitorujacych wnetrze.
Wiecej niestety nie pomoge.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
sprawdź bezpieczniki od tej centralki...jak nic to nie da to raczej będziesz musiał zdobyć instrukcję od tych gratów...sprawdzić co i jak ma być podłączone (co może wiązać się z dosyć sporym rozbebeszaniem auta aby dojść do każdego kabelka)...sprawdzić czy wszystko jest poprawnie podłączone, nic się nie rozłączyło, nie pojawiły się zimne luty...i albo znajdziesz w ten sposób usterkę albo centralka umarła.
Włącznik - jedyna szansa aby sprawdzić co i jak...to iść po kabelkach aż dojdziesz do miejsca gdzie łączy się z oryginalną instalacją
Włącznik - jedyna szansa aby sprawdzić co i jak...to iść po kabelkach aż dojdziesz do miejsca gdzie łączy się z oryginalną instalacją
- Taifun
- Gadatliwa bestia
Wlasnie bezpieczniki sa dobre :/ Nie mam pojecia skad zabrac instrukje. Chyba trzeba bedzie kupic nowy centralny zamek Co do wlacznika to bawilem sie nim, odpalalem samochod i nic sie nie dzialo...