oświetlenie centralnej konsoli

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

yogin83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: yogin83 » czw mar 01, 2012 12:00

Witam .
Mam problem z oświetleniem pokręteł od nawiewu podświetlenie zapalniczki i światła w popielniczce. Mam autko od roku i od początku nie działało nie wnikałem w to wcześniej aż do momentu gdy pewnego dnia zadziałało :bylo: .Trwało to może z 10 minut i zgasło. Rozkręciłem wszystko by sprawdzić żarówki, były dobre z wyjątkiem tej w popielniczce Wymieniłem ją i nic :banghead: .Więc moje pytanie brzmi gdzie jest błąd??? Może ktoś z was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » czw mar 01, 2012 13:21

Sprawdz bezpiecznik. W skrzynce bezpiecznikow a dokladniej nad przekaznikami masz pojedyncze kabelki w tkzw. koszyczkach. Znajdz tam kabelki zielono-szare i zobacz czy ktorys moze sie nie wypial. Dodatkowo mozesz zobaczyc rozete na slupku (po stronie kierowcy) moze masa wyskoczyla.

yogin83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: yogin83 » czw mar 01, 2012 14:14

Bezpieczniki sprawdzałem już dwa razy i wszystkie są dobre.kabelki też się nie upaliły.Mam pewną teorię ale nie wiem czy dobrze myślę. Otóż te podświetlenie włącza się kiedy zapalamy światła drogowe więc może tam tkwi problem???

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt mar 02, 2012 14:10

Moze jakis spec cos pogrzebal w instalacji. Zdejmij zaslepke po lewo od wlacznika swiatel. Bedziesz mial tam taki dzyndzel wystajacy z przelacznika swiatel. Wcisnij go i wyciagnij przelacznik nastepnie sprawdz czy na wiazce kabli nie ma jakis niefabrycznych przylaczy.

yogin83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: yogin83 » pt mar 02, 2012 15:29

Sprawdzałem i według mnie chyba nikt nic tam nie ruszał. W miarę możliwości postaram się rozebrać całość , chyba że ma ktoś jeszcze jakiś pomysł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”