Vr6 nie pali.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Vr6 nie pali.
Na początku witam wszystkich bo to mój pierwszy temat.
Mam problem z golfem mk3 vr6 rok 92.
Ok 2 miesiecy temu auto staneło w czasie jazdy i juz nie dało sie go zapalić.
Bobuszowałem troche po forum sprawdziłem przekaznik r 3 i był spalony podlutowałem zwarłem pompe paliwa i autko zapala na kruciaka,
i natym stanołem. Wiem ,że pin 23 nie daje napiecia po przekreceniu stacyjki (masa pod 1jest), piny 55, 56 jak podciagne prad z aku to tez nie daja masy, aha i jecze jedno pin 54 u mnie jest pusty...??
Bardzo was prosze o pomoc bo juz mi się z czachy zdymiło i nie wiem co robić... Pozdrawiam
Mam problem z golfem mk3 vr6 rok 92.
Ok 2 miesiecy temu auto staneło w czasie jazdy i juz nie dało sie go zapalić.
Bobuszowałem troche po forum sprawdziłem przekaznik r 3 i był spalony podlutowałem zwarłem pompe paliwa i autko zapala na kruciaka,
i natym stanołem. Wiem ,że pin 23 nie daje napiecia po przekreceniu stacyjki (masa pod 1jest), piny 55, 56 jak podciagne prad z aku to tez nie daja masy, aha i jecze jedno pin 54 u mnie jest pusty...??
Bardzo was prosze o pomoc bo juz mi się z czachy zdymiło i nie wiem co robić... Pozdrawiam
Vr6 nie pali.
Mała poprawka pod pinami 55 56 jest masa a pod pinem 54 napiecie. Pin 38 też daje napięcie.
Z tego co widze 23 tylko nie dostaje napiecia.
Z tego co widze 23 tylko nie dostaje napiecia.
Vr6 nie pali.
Jeżeli pin 23 nie dostaje napięcia to tez wtryski paliwa nie maja zasilania i za to napięcie odpowiada przekaźnik w polu nr 3 w skrzynce bezpiecznikowej sprawdź dobrze ten przekaźnik zrób zworę na przekaźniku na pin 30 i 87
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Vr6 nie pali.
np masz tu opis przekaźnika a mostkujesz w skrzynce bezpiecznikowej tam gdzie jest włożony przekaźnik http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Q&dur=1120" onclick="window.open(this.href);return false;
Vr6 nie pali.
Zrobiłem zwore na przekazniku (87,30) pokazuje się prąd na 23 lecz dalej pompa mi nie ciagnie paliwa. Pin 8 od pompy paliwa ma mase. komputer do wywalenia czy może być jeszcze jakas przyczyna?
Vr6 nie pali.
Nie pin 8 tylko pin 6 to sygnał na przekaźnik pompy sprawdź bezpiecznik pompy i tez możesz z mostkować przekaźnik pompy na próbę jak coś to faktycznie podmiana na inny sterownik może problem rozwiązać podlej bezpośrednio silnik paliwem i czy odpali
Vr6 nie pali.
Golfik chodzi.Miałem jakies zwarcie z tyłu skrzynki bezpieczników, ale skonczyło sie wszystko dobrze i bez zbednych kosztów(procz przekazników).
Dzieki jeryk10 za pomoc .
Temat do zamkniecia .
Dzieki jeryk10 za pomoc .
Temat do zamkniecia .