Problem z modułem komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Zostawiłem dzisiaj mojego golfika u kolesia na wymianę oleju i chciałem, żeby koleś spróbował uaktywnić dwie funkcje w aucie:
1) automatyczne ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15 km/h,
2) komunikat o niezapiętych pasach.
Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że nie może niczego ustawić, ponieważ są cztery błędy w module komfortu i nie może ich skasować powiedział też, że dopiero po ich naprawie może uda się coś zmienić.
Błędy modułu komfortu:
1) sterowanie lusterka kierowcy (niedawno wymieniałem wkład, bo mata się przepaliła - może to)
2) podgrzewanie fotela kierowcy (faktycznie nie działa)
3) zamek tylnych drzwi lewych(posiadam wersję 3d)
4) zamek tylnych drzwi prawych (posiadam wersję 3d)
Przy próbie włączenia ryglowania nic się nie dzieje:
moduł komforu>>>adaptacja>>>kanał 03>>>zmiana z "0" na "1"
Jeszcze nie jestem obeznany w temacie i mam nadzieje, że szanowni koledzy będą w stanie pomóc
POZDRAWIAM
Zostawiłem dzisiaj mojego golfika u kolesia na wymianę oleju i chciałem, żeby koleś spróbował uaktywnić dwie funkcje w aucie:
1) automatyczne ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15 km/h,
2) komunikat o niezapiętych pasach.
Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że nie może niczego ustawić, ponieważ są cztery błędy w module komfortu i nie może ich skasować powiedział też, że dopiero po ich naprawie może uda się coś zmienić.
Błędy modułu komfortu:
1) sterowanie lusterka kierowcy (niedawno wymieniałem wkład, bo mata się przepaliła - może to)
2) podgrzewanie fotela kierowcy (faktycznie nie działa)
3) zamek tylnych drzwi lewych(posiadam wersję 3d)
Przy próbie włączenia ryglowania nic się nie dzieje:
moduł komforu>>>adaptacja>>>kanał 03>>>zmiana z "0" na "1"
Jeszcze nie jestem obeznany w temacie i mam nadzieje, że szanowni koledzy będą w stanie pomóc
POZDRAWIAM
- Andrzej4286
- TYLKO VW
2) komunikat o niezapiętych pasach. to mozesz zmienic kodowaniem licznika nie w module komfortu i tu bledy nie maja nic do tego nie pamietam dokladnie jakie kodowanie ma byc ale jest do znalezienia na necie
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Wystarczy przekodowac modul komfortu. Recode i wpisujesz wartosc "00257".kzenek187 pisze:3) zamek tylnych drzwi lewych(posiadam wersję 3d)
Możliwe jest wogóle, że występowanie błedów blokuje możliwość wprowadzania zmian w module komfortu?
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
ja coś poprzestawiałem w module a teraz wogole nie mogę sie połączyć odłączałem aku i nic co teraz robić
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Powinno sie dac przekodowac nawet z bledami.
Daj dokladne opisy od sterowania lusterk i podgrzewanych foteli.
Sprobuj innym kablem zmienic kodowanie.
Daj dokladne opisy od sterowania lusterk i podgrzewanych foteli.
Sprobuj innym kablem zmienic kodowanie.
ludzie - jakie podgrzewanie foteli w komforcie mk4??? czy was wszystkich pogięło? W komforcie możesz mieć błąd o uszkodzeniu maty grzewczej lusterka ale nie o grzaniu fotela bo tak jakby komfort dawał ci info o uszkodzeniu żarówki wstecznego (za to odpowiada dodatkowy przekaźnik - rzadko stosowany w mk4).
Teraz domykanie szyb - jaki komfort 1J0 czy 1C0. Czym gosć to robił?
Teraz domykanie szyb - jaki komfort 1J0 czy 1C0. Czym gosć to robił?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
robiłem to kablem z allegro za 30 pln a program vag. teraz nic nie działa z modułu komfortu i nie można się połączyć z c.z kapota