Czujnik poziomu płynu sprysków
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wentylator
- Nowicjusz
Witam, zbiorniczek zalany pod korek, pompka pracuję,dysze pryskają aż miło, a w kabinie na wyświetlaczu ikonka sprysków i komunikat "top up wash fluid"
Sądzę że odpowiada za to jakiś czujnik oporowy,tylko gdzie on się znajduję.Proszę o wskazówki.Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Od wczoraj, przekodowałem sterownik,odpalając "washer fluid control active" i stał się problem...Wyciągałem pompkę - z góry wtyczka i po bokach dwie rurki ot co czysta...Więc mniemam że coś jeszcze jest w ukryciu
Sądzę że odpowiada za to jakiś czujnik oporowy,tylko gdzie on się znajduję.Proszę o wskazówki.Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Od wczoraj, przekodowałem sterownik,odpalając "washer fluid control active" i stał się problem...Wyciągałem pompkę - z góry wtyczka i po bokach dwie rurki ot co czysta...Więc mniemam że coś jeszcze jest w ukryciu
Ostatnio zmieniony wt lut 28, 2012 13:17 przez wentylator, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czujnik jest w zbiorniczku na płyn...dochodzi do niego wtyczka z dwoma kabelkami. Od zawsze masz taki problem czy od niedawna ??
- wentylator
- Nowicjusz
Re: Czujnik poziomu płynu sprysków
wyedytowałem post wcześniejszy chyba niepotrzebnie;-)Qto pisze:czujnik jest w zbiorniczku na płyn...dochodzi do niego wtyczka z dwoma kabelkami. Od zawsze masz taki problem czy od niedawna ??
Tu widac ten czujnik. Jesli aktywowales kontrolke, a nie masz czujnika, to logiczne, ze wywala blad
- Qto
- _
- Kontakt:
zmień kodowanie licznika na takie jakie miałeś wcześniej...włączyłeś kontrolkę czujnika a czujnika pewnie nie ma więc świeci kontrolka.wentylator pisze:Od wczoraj, przekodowałem sterownik,odpalając "washer fluid control active" i stał się problem..
raczej do razu trzeba było pisać o tym kodowaniu..wentylator pisze:wyedytowałem post wcześniejszy chyba niepotrzebnie;-)
- wentylator
- Nowicjusz
Musze się przyjrzeć bliżej mojemu zbiorniczkowi czy posiada ów czujnik, na szybkości znalazłem tylko pompkę bo jest widoczna.Rozumiem że czujnik jesli ma być to będzie od przodu bliżej błotnika... Dzięki za pomoc
tak, stojac przodem do samochodu zbiornik jest zamontowany w takiej pozycji, jak na zalaczonym wyzej zdjeciu. Moze troche przeszkadzac lampa zeby sie do niego dobrac.wentylator pisze:czujnik jesli ma być to będzie od przodu bliżej błotnika
- Qto
- _
- Kontakt:
nie wydaje mi się aby go posiadał...wentylator pisze:Musze się przyjrzeć bliżej mojemu zbiorniczkowi czy posiada ów czujnik
- wentylator
- Nowicjusz
No i na moje nieszczęście macie koledzy rację ,czujnika brak...przekodowane z powrotem.Dziękuję jeszcze raz za pomoc i zainteresowanie