kontrolka ABS i Airbag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka ABS i Airbag
Witam,
ostatnio pojawił mi się problem, że po odpaleniu silnika zapaliły mi się kontrolki ABS i Airbag, nie mogłem włączyć radia. Stan taki trwał do momentu gdy wyskoczyłem na długą prostą i zacząłem butować, wtenczas usłyszałem jakieś silniczki (jakby coś się uzbrajało ), palące się kontrolki zamigały i wyłączyły się, radio zaczęło grać. Miał może ktoś coś podobnego? Wiecie co to może być?
ostatnio pojawił mi się problem, że po odpaleniu silnika zapaliły mi się kontrolki ABS i Airbag, nie mogłem włączyć radia. Stan taki trwał do momentu gdy wyskoczyłem na długą prostą i zacząłem butować, wtenczas usłyszałem jakieś silniczki (jakby coś się uzbrajało ), palące się kontrolki zamigały i wyłączyły się, radio zaczęło grać. Miał może ktoś coś podobnego? Wiecie co to może być?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kontrolka ABS i Airbag
prawdopodobnie cos nie teges z aku. przy rozładowanym aku wylanczaja sie niektóre systemy. to by wyjaśniało ABS i Airbagi. Alternator podładował aku i systemy sie uruchomiły. Proponuje podładować aku.
kontrolka ABS i Airbag
samochód odpalił na pierwsze przekręcenie, dlatego troszkę mnie to dziwi. Znalazłem podobny temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4222925#p4222925" onclick="window.open(this.href);return false; pytanie tylko na ile ta hipoteza jest prawdziwa. Auto ma przejechane 160 tys więc alternator powinien się jeszcze trzymać
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: kontrolka ABS i Airbag
podczas rozruchu napięcie tak spadło ze abs i poduchy sie wyłączyłyktosiek pisze:samochód odpalił na pierwsze przekręcenie, dlatego troszkę mnie to dziwi.
miernik w rączkę i sprawdzić napięcie aku podczas rozruchu. przy okazji sprawdz ladowanie alternatoraktosiek pisze: pytanie tylko na ile ta hipoteza jest prawdziwa.
kontrolka ABS i Airbag
z miernikami to ciężka sprawa, orientujesz się czy można to sprawdzić z poziomu VAG'a?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka ABS i Airbag
można, ale sprawdź miernikiemktosiek pisze:czy można to sprawdzić z poziomu VAG'a?
w marketach za 10zł leżą na polkach...oczywiście do niczego się nie nadają, ale napięcie jakoś tam się zmierzyWaqa pisze:najtańszy miernik kosztuje w granicach 20zl
kontrolka ABS i Airbag
dorwałem miernik pod zapalniczkę samochodową. Przy wyłączonym,zaraz po włączeniu silnika pokazywał 12V, dopiero gdy zwiększyłem obroty do 3k wskakiwał na 14V. Czyli jakby nie ładował mi od samego początku. Dzisiaj wymieniłem regulator napięcia i niestety bez zmian.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka ABS i Airbag
Regulator pewnie nie miał nic do tego..."wzbudzenie alternatora" - o tym szukaj