Zico63b pisze:A Kolega napisze jak wpiął. Szeregowo, równolegle, masę w blachę czy w przewód drugiej gałęzi - był gdzieś na forum taki nawet przypadek. O tu znalazłem:
http://www.golf3.pl/topics4/kierunkowsk ... htm#353422" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do pozycji to warto wpiąć przyczepę i włączać w samochodzie lewe, potem prawe postojowe - będzie Kolega wiedział co zrobione jest w przyczepce.
brak prawego, tylnego światła pozycyjnego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: brak prawego, tylnego światła pozycyjnego
Co do kierunków, twój wątek się przydał, mój bład w podłaczeniu. wpiałem + do kierunku a mase pod auto i teraz wszystko jest ok punkcik dla ciebie. A co do pozycyjnego sprawdzilem w dwoch przyczepkach. Efekt ten sam. Wjechałem samochodem na kanał i gołym okiem zauważalnie było widać zerwany kabel jeden który wychodził zpod spodu samochodu a drugi oderwany był od wtyczki te same kolory. Połaczyłem je i problem znikł. Ktoś wspominał cos o zasilaniu od prawej czy lewej lampy wiec pewnie o to chodziło. kamienie, chlapa i inne pierdoły na dr5odze no i tez wiek samochodu mogło do tego doprowadzic, ale problem znikl dzieki wam za reakcje. pozdrawiam