Otwieranie centralnego zamka !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam pytanie, iż od samego początku jak zakupiłem golfa MK IV z niemiec miał centralny zamek ( nie nowina) ! Otwiera drzwi wszystkie po naciśnięciu lub przekręceniu kluczyka w zamku (jest ok.) , ale kumpel vagiem przeprogramował go na moment, że otwierał drzwi kierowcy po pierwszym naciśnięciu, a wszystkie po dwóch naciśnięciach, zostałem przy starym sposobie raz nacisnę otwierają się wszystkie drzwi. A jak powinno być, czy to obojętne (może mniej inne zamki cierpią, bo by się naraz wszystkie nie otwierały) ? Jak fabrycznie montowali nie wiem i myślę, że raczej ni gra to większej roli jak jest nastawione (na życzenie posiadacza auta) ! Szukałem trochę, ale nie znalazłem dokładnego tematu w tej sprawie,jak ktoś wie jak powinno być (czy to obojętne) lub zna taki temat, to proszę podać linka i z góry dziękuję za odpowiedzi !
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
możny rozumować że nie używane zamki mniej się zużyją...ale z drugiej strony czy używane auto będzie w gorszej kondycji od tego co stoi w szopie 10 lat
Tak jak napisał edzio - zrób tak jak Tobie wygodniej
Tak jak napisał edzio - zrób tak jak Tobie wygodniej
no to już coś wiadomo na ten temat, dzięki i chyba zostaję przy starym sposobie (dla mnie wygodniejszy) !
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)