GOLF - Coming/Leaving Home
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Posiadam Golfa MK6, 2010r. Nie mam fabrycznie zamontowanego czujnika zmierzchu.
Czy jest możliwość włączenia funkcji Coming/Leaving Home, bez instalacji tego czujnika? np poprzez vcds? (nie przeszkadza mi jeśli światła będą zapalać się także za dnia).
Pozdrawiam Tomasz
Posiadam Golfa MK6, 2010r. Nie mam fabrycznie zamontowanego czujnika zmierzchu.
Czy jest możliwość włączenia funkcji Coming/Leaving Home, bez instalacji tego czujnika? np poprzez vcds? (nie przeszkadza mi jeśli światła będą zapalać się także za dnia).
Pozdrawiam Tomasz
tak - działa to po zamknięciu lub otworzeniu auta pilotemhj88 pisze:zy jest możliwość włączenia funkcji Coming/Leaving Home, bez instalacji tego czujnika?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Czyli mam rozumieć, że wystarczy się podpiąć komputerem, pozmieniać i gotowe?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Tak, szukaj tej funkcji w [09] - Central electric.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Jeszcze mam pytanie odnośnie kabla. Wszędzie gdzie szukałem, jest maksymalnie Golf V, czy ten sam podejdzie do Golfa VI ? Czy trzeba jakiś inny?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Ten sam.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: GOLF - Coming/Leaving Home
funkcja leaving home bez czujnika zmierzchu nie będzie działać, CH tak, ustawia się to VCDS-em w centralnym zespole elektryki, masz mozliwośc ustawienia czasu od 10 do 60 sekund, jesli masz MFA+ to mozna to aktywować z jego poziomu manetką
Witam ponownie.
Próbowałem wczoraj włączyć CH przez vcds ale poległem, faktycznie były opcje do włączania itp, ale niestety bez późniejszego efektu w działaniu.
Czy orientuje się ktoś może które bity dokładnie trzeba zaznaczyć/odznaczyć? Dodam że mam centralke 30 bajtową.
Pozdrawiam Tomasz
Próbowałem wczoraj włączyć CH przez vcds ale poległem, faktycznie były opcje do włączania itp, ale niestety bez późniejszego efektu w działaniu.
Czy orientuje się ktoś może które bity dokładnie trzeba zaznaczyć/odznaczyć? Dodam że mam centralke 30 bajtową.
Pozdrawiam Tomasz