po uszczelnieniu obudowy termostatu błędy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelniłem obudowę termostatu i uszkodziłem niechcąco wtyczkę to jest chyba od czujnika obudowy silnika tak pokazuje mi vag że to ten czujnik i nie pokazuje mi temperatury silnika na liczniku by się to zgadzało i mam w poniedziałek wymienić ten kawałek instalacji ale po przejechaniu kilku kilometrów włącza mi się czerwona kontrolka oleju i miga jak bym nie miał oleju ale mam olej co jest nie tak to jest też wina tego czujnika ??? czy może coś nie podłączyłem ?? pomóżcie
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a cóż to takiego ??duchu123 pisze:czujnika obudowy silnika
Kiedyś chyba prosiłem abyś używał interpunkcji...
tak pisało na komputerze właśnie a okazało się, że wtyczka od czujnika temperatury nie była dociśnięta. Po skasowaniu błędu jest już wszystko ok z temperaturą pozostał teraz olej ale to wina wtyczki próbowałem naprawić ją ale nie dałem rady oto zdjęcie tego czujnika
co to za czujnik ???
można kupić taką wtyczkę samą do tego czujnika czy pozostaje mi tylko szrot ????
co to za czujnik ???
można kupić taką wtyczkę samą do tego czujnika czy pozostaje mi tylko szrot ????
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dlatego nie podaje się tego co jest napisane na komputerze tylko nr błęduduchu123 pisze:tak pisało na komputerze
na wtyczce jest numer...odczytaj go i podaj w ASO - dadzą Ci odpowiednią wtyczkę...a jak numeru nie idzie odczytać to wytłumacz do czego wtyczka to też dadzą taką jak potrzebaduchu123 pisze:można kupić taką wtyczkę samą do tego czujnika czy pozostaje mi tylko szrot ?
tak tylko do ASO mam najbliższe w Łodzi czyli 60 hm wolał bym zamówić to na allegro czy w sklepie tylko nie wiem co to jest
odczytał bym ale myślałem że obejdzie się bez części tej wtyczki, i trochę uszkodziłem ją by móc przylutować do niej kabelek ... po zlutowaniu i podłaczeniu nadal nie działa i numeru nie można odczytać teraz.... człowiek uczy się na błędach....
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Czy to sinik AUS, jak w profilu? A czujnik ma jeden przewód?
To może to
I polecam się tam zarejestrować, warto!
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/GOLF/" onclick="window.open(this.href);return false;
To może to
I polecam się tam zarejestrować, warto!
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/GOLF/" onclick="window.open(this.href);return false;