Witam,
Mam pewien problem z oświetleniem kokpitu w moim mk3 94' 1.6 75KM, otóż gdy przełącznik światła jest ustawiony w zasadniczej pozycji, czyli kiedy otwieram drzwi światło kokpitu się zapala a gdy zamykam bądź przekręcam kluczyk w stacyjce światło gaśnie ale w moim przypadku jest inaczej czyli światło w każdej z tych sytuacji świeci. Dopiero gdy ustawię przełącznik na "0" czyli żeby światło się w ogóle nie załączyło to wtedy gaśnie. Zauważyłem również, gdy światło jest ustawione na tymczasowe i w trakcie tego przełączam na stałe to jasność tego poprzedniego jest słabsza. Próbowałem już czyścić te styki ale problem wciąż istnieje. Chciałem dodać, że problem wystąpił podczas pracy żarówki diodowej, chociaż zmiana na zwykłą niczego nie zmieniła. Mam nadzieję, że znacie problem albo może w czymś doradzicie, bo szukałem już na tylu forach i nie znalazłem odpowiedzi.
Problem z oswitleniem kokpitu/wnętrza nie gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Najpierw sprawdź włączniki krańcowe drzwi (te w słupkach), czyli wymontuj delikatnie po kolei pojedynczo każdy z nich i odłącz od niego wtyczkę. Następnie przy zamkniętych pozostałych drzwiach sprawdź czy problem dalej istnieje i tak dla wszystkich drzwi. Jak przy którymś problem zniknie to masz winowajcę.
Wczoraj przyszły dwa czujniki do drzwi, od razu założyłem je mając nadzieję że wszystko zacznie działać jak powinno ale niestety problem występuje nadal może poradzicie coś innego ?
Czemu nie zrobiłeś tak jak napisałem, żeby zdiagnozować usterkę. Nie musiałbyś kupować tych włączników krańcowych. Rozumiem, że masz auto trzydrzwiowe?
Tak 3d a kupiłem ponieważ jak chciałem wymontować jeden to niestety obudowa czujnika pękła więc postanowiłem kupić dwa nowe, spróbuje przełożyć jeszcze cały panel ze światłem z innego auta