Montaż centralnego zamka.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

atomrulez
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: atomrulez » śr lut 08, 2012 21:29

Witam! Kupiłem sterownik do centralnego zamku ale nie wiem jak się za to zabrać :-( . Dodam mam panel komfort w lewych drzwiach. Jak by ktoś mógł pokazać w oparciu o zdjęcia jak to podłączyć, albo kolorami kabli jak to połączyć.Sterownik BX20. [/img][/url] Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Montaż centralnego zamka. Proszę o pomoc!

Post autor: skaktus » czw lut 09, 2012 12:46

Twoje fotki nam nic nie dadzą, szczególnie ta fotka zamka.

Po pierwsze trzeba całość zmontować i podłączyć siłowniki i sprawdzić czy sam zamek działa. Następnie przegrzebać forum i znaleźć jak podłączyć się pod moduł. Tak naprawde potrzebujesz znaleźć tylko dwa przewody - jeden który otwiera i drugi który zamyka.

Na forum był podobny temat, poszukaj a znajdziesz.

Awatar użytkownika
Warren.
Użytkownik
Użytkownik
Silnik: AEB

Post autor: Warren. » sob lut 11, 2012 01:25

Prujesz boczek lewych drzwi i podłączasz się do wiązki. Sterowanie zamka w aucie masz "-", więc schemat F2. Przewody ze sterownika :
1. pomarańczowy i biało/czarny-wolne
2. żółty i żółto/czarny podłączasz do masy auta
3.biały do żółto/niebieskiego - zamykanie
4. Biało/czarny do zielono/czerwonego - otwieranie

grehio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: grehio » czw mar 01, 2012 18:26

Witam mam problem z podłączeniem sterownika w moim golfie 4.
Mam stiga w którym mam przewody takie jak na foto do tego zółty różowy i pomarańczowy. Na zółtym jest sterowanie kierunkami wiec nie wiem czy to dobrze i jak z tym podpięciem pod kable w drzwiach bo już próbowałem na różne sposoby. Do czego są biały i brązowy podłączane do siłownika a do czego te drugie biały i brązowy a i niebieski z zielonym mam golfa z szybami na korbkę i nie wiem już co i jak mam centralny oryginalny dodam że po podłączeniu na niebieskim i zielonym jest stały minus. Jak podłączyłem niebieski i zielony pod jakieś 2 w drzwiach żółto/zielony i żółto/niebieski chyba to działało sterowanie pilotem ale gdy odpalałem silnik to zamki pracowały. Co robić?
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”