Witam, jak powinno wyglądać podświetlenie tego radyjka? Bo przy wyłączonym zapłonie jak załącze radio to jest ciemność.. nic nie widać w nocy. A jak się załączy zapłon to nie powinno się podświetlić duże pokrętło?
inna sprawa to że po włączeniu świateł nawet wyłączone radio jest całe podświetlone tylko wyświetlacz jakiś przygaszony, po włączeniu się rozświetla
czy tak powinno być?
Podświetlenie Gamma IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlenie Gamma IV
tak powinno byćssarna1 pisze: inna sprawa to że po włączeniu świateł nawet wyłączone radio jest całe podświetlone tylko wyświetlacz jakiś przygaszony, po włączeniu się rozświetla
czy tak powinno być?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Podświetlenie Gamma IV
Ok dzięki, rozumiem że reszta też jest ok.. W takim razie trzeba będzie trochę przerobić, bo często słucham muzyki na postoju światła mam wyłączone i nic nie będzie widać.. Na szczęście już wiem jak to zrobić
ps. jest gdzieś na forum instrukcja zmiany podświetlenia? jakoś nie mogę znaleźć. głównie nie wiem jak ściąga się panel a nie chcę niczego zniszczyć
ps. jest gdzieś na forum instrukcja zmiany podświetlenia? jakoś nie mogę znaleźć. głównie nie wiem jak ściąga się panel a nie chcę niczego zniszczyć
MK3 ADZ->AGU
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Podświetlenie Gamma IV
Zeby podswietlenie dzialalo w innym momencie to wystarczy przewod w kostce ISO od podswietlenia przelozyc
Podświetlenie Gamma IV
Ten problem już jest rozwiązany. Twój pomysł jest ok, tylko ma wadę - podświetlenie nie jest wtedy dostosowywane do reszty kokpitu (rozumiem że masz na myśli podpięcie sterowania wzmacniaczem do podświetlenia?).
MK3 ADZ->AGU
Podświetlenie Gamma IV
aby zmienić podświetlenie musisz odkręcić panel,płytkę od panela,odlutować wyświetlacz itd.ssarna1 pisze:ps. jest gdzieś na forum instrukcja zmiany podświetlenia? jakoś nie mogę znaleźć. głównie nie wiem jak ściąga się panel a nie chcę niczego zniszczyć
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
Podświetlenie Gamma IV
Wiem.. Pytałem JAK to zrobić
edit: panel ściągnięty, bałem się trochę że połamię zaczepy ale poszło spoko. Wyświetlacz w panasonicu nie jest lutowany na szczęście teraz najtrudniejsze - dobrać jasność.. ktoś już tutaj wstawił diody, czy jak przez białe puszczę taki sam prąd jak przez czerwone to będą świeciły tak samo jasno? czy może mają inną sprawność?
edit: panel ściągnięty, bałem się trochę że połamię zaczepy ale poszło spoko. Wyświetlacz w panasonicu nie jest lutowany na szczęście teraz najtrudniejsze - dobrać jasność.. ktoś już tutaj wstawił diody, czy jak przez białe puszczę taki sam prąd jak przez czerwone to będą świeciły tak samo jasno? czy może mają inną sprawność?
MK3 ADZ->AGU