Problem z nawiewem, kierunkami oraz czujnikiem oleju.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

papcior1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: papcior1 » ndz lut 05, 2012 11:53

Witam
Posiadam golfa 1.4 z 92r. i mam troche z nim problemow a mianowicie:
1. Brak nawiewu, zaden bieg nie dziala sprawdzalem bezpieczniki i sa dobre,
2. Kierunkowskazy nie dzialaja tak jak powinny tzn. gdy jest wcisniety na max. przerywacz kierunkowskazow w bezpiecznikach to wogole nie dzialaja musze lekko go odgiac i wtedy cos lapie ale przewaznie swieci a nie mruga. niewiem czy to jest wina przerywacza czy po prostu nie ma odpowiedniego stuku i nie laczy,
3. Po przekreceniu wlacznika swiatel gasnie podswietlenie deski rozdzielczej,
4. No i ostatnia nurtujaca sprawa gdy silnik jest rozgrzany to czasami wyskakuje mi kontrolka cisnienia oleju. Na zimnym nic sie nie dzieje tylko jak chwile pojezdze silnik sie nagrzeje i cos takiego mi wyskakuje.
Prosze o wyrozumialosc to moj pierwszy post.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » ndz lut 05, 2012 22:37

no to się nazbierało
ad 1. dostań się do wiatrak anagrzewnicy i sprawdź czy dochodzi do niego napięcie - możliwe że wiatrak szlag trafił
ad 2. podmień przekaźnik
ad 3. skoro gaśnie to jest gdzieś jakieś zwarcie - ale podświetlenie deski powinno działać po włączeniu świateł a nie stacyjki
ad 4. czujnik ciśnienia, filtr oleju filtron (jeśli taki jest to zmień na inny) albo pompa oleju

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”