przewod od kostki rozrusznika(czerwono-czarny)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. Mam problem z odpalaniem auta. Po przekreceniu kluczyka na zaplon kontrolki sie swiece, ale gdy go juz proboje odpalic to gasnie wszystko i nie ma rzadnej reakcji. W skrzynce bezpiecznikow byl przekaznik 150 (rzadko spotykany w golfach) zostal on uszkodzony. Pytalem kolegi co ma golfa to mowil ze nie posiada tego przekaznika. Problem tkwi bynajmniej w tym ze przewod czerwono czarny ma dochodzic do kostki calosciowo. Zrobilem tak ale gdy kreci rozrusznikiem to kontrolki znikaja i nie pali.
- jjaworskyy
- Użytkownik
Jeżeli przy kręceniu przygasają to kostka do wymiany, a jeżeli przy kręceniu resetuje się licznik to bardzo słaby aku
przy kreceniu licznik nie przygasa. Chcialbym jeszcze sprawdzic na krotko przy kostce na kabelki zapalic w takim razie musze polaczyc przewod czerwono czarny z czerwonym?
- jjaworskyy
- Użytkownik
Kiedys zgubiłem kluczyki i musiałem zmostkować kable. Czerwony to 12v i od niego musisz zmostkowac z którymś kablem ( nie pamiętam juz dawno to było) tak zeby zapaliły ci sie kontrolki .Nastepnie od czerwonego kabla 12v zmostkuj z nastepnym, to będzie rozruch. Ogólnie posprawdzaj bo aż tak pamięcią nie sięgam
a jezeli chodzi o ten przekaznik dokladnie jego miejsce moze trzeba jakos zmostkowac ktores piny zeby prad dochodzil po przekreceniu na zaplon do kabla czerwono-czarnego?