Witam
Jak zaczęły się pierwsze mrozy (-10 stopni C) to autko tak trochę mulasto paliło i przygasały kontrolki. Dziś przy -16 ledwo zmieliło więc akumulator padł i silnik nie odpalił. Podpoiłem woltomierz i było 12,5 V. Wyjąłem akumulator i 2 godziny ładowałem jak zniosłem go na dół i zamontowałem w samochodzie to było ok. 13 V. Po przekręceniu kluczyka ledwo zamrugają kontrolki (po chwili zapali się kontrolka z kluczykiem i zgaśnie) a o kręceniu rozrusznikiem to już nie ma mowy. Czy akumulator już całkiem padł czy może całą noc go ładować i coś z tego będzie?
W zeszłym roku palił na tym akumulatorze przy -28 stopniach C bez zadyszki.
Auto nie pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Auto nie pali
raczej ma zwarcie na celach i nic z niego nie będzie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Auto nie pali
immo?kwas6110 pisze:Witam
(po chwili zapali się kontrolka z kluczykiem i zgaśnie).
Auto nie pali
Jak był znacznie rozładowany to te dwie godziny ładowania to nic, skontroluj elektrolit (poziom, kolor) i dłużej poładuj ten akumulator, może coś z niego będzie. Prostownik pokazuje Ci prąd ładowania?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Auto nie pali
Pewnie tak, ale skoro gaśnie to niby wsio ok.Waqa pisze:immo?kwas6110 pisze:Witam
(po chwili zapali się kontrolka z kluczykiem i zgaśnie).
Ładowanie przez minimum 12h i potem dopiero odpalanie i decyzja czy co do czegoś jeszcze się ten aku nada czy już na żyletki. Reszta porad jak najbardziej do wykonania.