Brak ogrzewania, radia i wycieraczek

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

k_uba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: k_uba » pn sty 30, 2012 12:45

Witam
Wczoraj zdarzyła mi się dziwna sytuacja. Rano auto odpaliło bez problemu i pojechałem do sklepu bez żadnych kłopotów (nie wjechałem w żadną dziurę) opisane w temacie radio z wycieraczkami działało poprawnie.
Po ok 1h odpaliłem autko bez problemu ale nie działo już radio, ogrzewanie oraz wycieraczki. Pierwsza myśl padł bezpiecznik, ale okazało się że wszystko jest OK.
Znalazłem już taki temat na forum (kostka pod kierownicą) ale tam dodatkowym urządzeniem, które nie działało były też światła.
Moje pytanie czy to może być problem tej samej kostki pod kierownicą czy należy szukać problemu gdzieś indziej.
Z góry dziękuję za informację.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn sty 30, 2012 16:22

k_uba pisze:czy to może być problem tej samej kostki pod kierownicą
Może być. Jak sam piszesz są tematy na forum...poszukaj w jakimś z nich informacji które kable złączyć przy kostce stacyjki aby się upewnić że to ona
...może być jeszcze przekaźnik linii X

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn sty 30, 2012 22:36

Qto pisze:może być jeszcze przekaźnik linii X
też to obstawiam... czasem bywa tak że przekaźnik pracuje, krótko mówiąc "pstryka" ale styk jest przegrzany/odkształcony i nie przenosi... Kostka to koszt 15PLN max, nie zaszkodzi wymienić :)

vwlifestyle.pl
Obrazek

carljohnson
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: carljohnson » śr lut 01, 2012 14:42

tak to na pewno przekaźnik. miałem identyczny problem, przekaźnik był stopiony i robił zwarcie..

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » śr lut 01, 2012 15:29

*) Kostka stacyjki: jeśli reflektory (drogowe/mijania) włączają się normalnie - kostka jest dobra;
*) Radio: czy u Kolegi włączało się z kluczykiem? Chodzi o to czy awaria jest "wspólna" czy tylko przypadkowo w tym samym czasie.
*) "Reszta": prawdopodobnie jest to wina przekaźnika, może nawet tylko lekko się wysunął.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”