Kluczyk nie otwiera ani nie zamyka, jak sie dostac do Auta

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

xlineage
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: xlineage » śr sty 25, 2012 16:46

Witam,

Pytanie kieruje do osób, które się z tym spotkały.

Fakty:
- Mam 1 kluczyk bez pilota
- auto z centralnym zamkiem, otwieranym jedynie od strony kierowcy
- kluczyk pasuje jedynie do drzwii od kierowcy

Przypomnialo mi się, jak się drzwii zamknie kluczykiem, a tak zostały zamknięty, to wyciągająć "PIPCIA" reką, auto sie nie otworzy, tylko pompka bedzie niby ciagle pracowac do góry....

- przekrecajac lewo/prawo to ani nie otwiera/ani nie zamyka, a dokladniej w ogole nie słychac pracy pompki centralnego, ani ten "PIPEK" w drzwiach, stoi w miejscu.

I teraz pytanie, jak mam się dostać do auta??

Najbardziej pesymistyczna wersja to wybic szybe (tylko , ktora najtansza? od kierowcy, z tylu? czy moze trojkat maly?)

Jakies patenty na wytrych ??
-
Ostatnio zmieniony śr sty 25, 2012 18:17 przez xlineage, łącznie zmieniany 1 raz.

Seryjne turbo w golfie 1.5bar :shock: https://www.youtube.com/watch?v=kON0mvrMuVY

Takie tam tornado na plazy :D :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=KHuQvYVQTXk

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Post autor: ssarna1 » śr sty 25, 2012 17:02

możesz spróbować wyłamać zamek u pasażera wytrychem, albo tak jak piszesz zbić szybę - ceny dostępne na allegro. Widziałem też gdzieś metodę otwierania drzwi blaszką przez uszczelkę pomiędzy drzwiami a szybą ale nie pamiętam gdzie, poszukaj sobie

a tak w ogóle, to trzeba było wcześniej pomyśleć żeby zamek od pasażera też działał..

MK3 ADZ->AGU

xlineage
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: xlineage » śr sty 25, 2012 17:27

właśnie od pasazera i od bagaznika wygladają jakby ktoś je wytrychem potraktował(bo nawet kluczyk ciezko wchodzi), chyba ze to specjalnie tak zrobione, zeby tylko od kierowcy kluczyk działał,

A jak zdjejme, ktoras uszczelke od szyby? ewentualnie ja popsuje... ? to wyjdzie szyba??

Szczególnie chodzi mi o mały trojkąt z tyłu jak zdejme uszcelkę? (o ile sie da od zewnatrz?, czy bedzie mozna wypchnac tą szybke?, szkoda bic...)

Seryjne turbo w golfie 1.5bar :shock: https://www.youtube.com/watch?v=kON0mvrMuVY

Awatar użytkownika
Andrzej4286
TYLKO VW
TYLKO VW

Post autor: Andrzej4286 » czw sty 26, 2012 01:14

xlineage, a jaki to samochód bo nie napisałeś a to dużo ułatwi w pomocy

Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;

Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
brateq
VWholic ;D
VWholic ;D

Post autor: brateq » czw sty 26, 2012 12:48

Nie wiadomo jakie auto, jeśli klapę z tyłu masz podłączoną do centralnego i jest tam siłownik to minuta i jesteś w aucie.

3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » czw sty 26, 2012 13:12

Andrzej4286 pisze:xlineage, a jaki to samochód bo nie napisałeś a to dużo ułatwi w pomocy
W temacie jest info ze "mk3". Mozesz dostac sie przez klape bagaznika...

Awatar użytkownika
Andrzej4286
TYLKO VW
TYLKO VW

Post autor: Andrzej4286 » czw sty 26, 2012 13:21

Mavrick, to pokaz gdzie jest to napisane bo niestety nigdzie nie ma informacji ze to mk3.

Kolego jest i było jak nalezy, u samej góry.
Paweł Marek

Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;

Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » czw sty 26, 2012 16:59

Andrzej4286 pisze:Mavrick, to pokaz gdzie jest to napisane bo niestety nigdzie nie ma informacji ze to mk3.
"[mk3] Kluczyk nie otwiera ani nie zamyka, jak sie dostac do Auta" Po cos ktos wymyslil "prefixy" przy zakladaniu tematow:).

xlineage
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Kluczyk nie otwiera ani nie zamyka, jak sie dostac do Au

Post autor: xlineage » czw sty 26, 2012 17:38

Mavrick pisze:
Andrzej4286 pisze:xlineage, a jaki to samochód bo nie napisałeś a to dużo ułatwi w pomocy
W temacie jest info ze "mk3". Mozesz dostac sie przez klape bagaznika...
golf 3 Hatchback

Ale jak przez klape? pisalem ze kluczyk pasuje tylko od kierowcy
od pasazera moge wlozyc, ale nie mozna krecic , czyli (nie pasuje?)
W klapie bagaznika hmm, ktos juz probowal sie tam dostac jakims wytrychem,srubokretem, wiec nawet kluczyka nie wloze,no chyba ze tak samo mam zrobic jakims wytrychem, tyle ze teraz jest minus, a umnie bagaznik lubi przymarzać...

Awatar użytkownika
Andrzej4286
TYLKO VW
TYLKO VW

Post autor: Andrzej4286 » czw sty 26, 2012 18:28

Mavrick, no zgadza sie umknelo mi to :crazy: xlineage, odkrecasz to plastikowa listwe co jest na klapie wyciagasz caly zamek i ciagniesz z cieglo od zamka i otwarte bez wybijania czy łamania czego kolwiek ja juz 2 razy tak mk3 otworzyłem

Awatar użytkownika
daniel.wwe
TDI PoweR
TDI PoweR

Post autor: daniel.wwe » czw sty 26, 2012 18:47

Dokładnie... zrób tak jak pisze Andrzej4286. Bezinwazyjnie dostaniesz się do środka. Też kiedyś to przerabiałem

“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”

xlineage
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Kluczyk nie otwiera ani nie zamyka, jak sie dostac do Au

Post autor: xlineage » sob sty 28, 2012 17:36

Andrzej4286 pisze:Mavrick, no zgadza sie umknelo mi to :crazy: xlineage, odkrecasz to plastikowa listwe co jest na klapie wyciagasz caly zamek i ciagniesz z cieglo od zamka i otwarte bez wybijania czy łamania czego kolwiek ja juz 2 razy tak mk3 otworzyłem

Golf otwarty przez speca , impreza troche kosztowna, ale dzięki temu poznałem mase sposobów jak się dostać do auta, a przyrządy też specyficzne :satan:

Co do odkrecenia plastiku na 4 sruby ,hmm rozbieralem kiedys to, więc sprawdze jak będzie ciut cieplej ten sposób,

Mi bagażnik przymarza przy -3. czy jak pociagne w ten sposob to tez zadziała :> ?

Dziękuje za zainteresowanie tematem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”