Kontrolka hamulca recznego

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Aeternus
Toporownia
Toporownia
Kontakt:

Post autor: Aeternus » pt sty 20, 2012 21:33

Witam

Mam dosyc osobliwy problem. Jakis czas temu postanowilem zmienic licznik i traf chcial ze kupilem ten z dodatkowymi kontrolkami typu wlaczone swiatla, zapiete pasy. Miwlem tarcze od momana + podswietlane wskazowki i taki zestaw zamontowalem w aucie. Odziwo zaczela mi sie palic kontrolka hamulca recznego mimo ze na poprzednim liczniku wszystko bylo ok. Po sprawdzeniu wszystkich kabli, plynu hamolcoeego etc jest bez zmian. Podlaczlem komputer i wyswietla mi sie blad ktory brzmi mniej wiecej tak" brak wystarczajacego sygnalu czujnika hamulca". Nie wiem czy ten licznik vdo ma jakies ukryte zdolnosci. Na moim motometrze nie bylo z tym problemu. Prosilbym o jakies pomysly co moze byc nie tsk. Dodam ze komp nie moze wejsc do licznika i sprawdzic co tam jest nie tak.

Pozdrawiam

Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(

Obrazek

Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 20, 2012 22:21

nie jestem pewien ale chodzi chyba o czujnik zużycia klocków, coś gdzieś o tym było nie pamiętam co.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Aeternus
Toporownia
Toporownia
Kontakt:

Post autor: Aeternus » pt sty 20, 2012 23:01

Paweł Marek, Dzięki za info :) Rozmawiałem z Rydzem bo przerabiał mój licznik i faktycznie to od zużycia klocków i trzeba zrobić mostek na pinach. Temat można zamknąć :) Dzięki WIELKIE!

Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(

Obrazek

Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”