Klapka wlewu paliwa nie zamyka się
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Wczoraj pojechałem na stację benzynową, żeby zatankować auto. normalnie otworzyła mi się klapka paliwa przyciskiem z kabiny.
po zatankowaniu niestety nie mogłem już jej zamknąć. mechanizm nie reaguje nawet na naciśniecie przycisku w kabinie. co to może być? jak temu zaradzić?
Wczoraj pojechałem na stację benzynową, żeby zatankować auto. normalnie otworzyła mi się klapka paliwa przyciskiem z kabiny.
po zatankowaniu niestety nie mogłem już jej zamknąć. mechanizm nie reaguje nawet na naciśniecie przycisku w kabinie. co to może być? jak temu zaradzić?
Może ten siłowniczek się popsul lub np przymarzl i dlatego nie możesz klapki domknąć.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Spróbuj potraktować ją WD albo czymś takim. Przeczytaj też to:
i sprawdź bezpieczniki, m.in od klapki będzie chyba 38.
dziś przeczyściłem wd i bez zmian. bo naciśnięciu tego guzika nawet silniczka nie słychać więc może bezpiecznik lub ten silniczek. jutro po widoku sprawdzę bezpieczniki
- Marek
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV Pacific
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
bartas20 pisze:jutro po widoku sprawdzę bezpieczniki
bartas20, i jak? naprawiłeś? można wiedzieć co było? ja mam ten sam problem. że nawet silniczka nie słychać...
nie naprawiłem. chyba coś z tym guzikiem od otwierania coś się stało. jak uda mi się naprawić to dam znać
Cyt z innego forum
siadaja te silowniczki które otwieraja klapke i tyle.......
odchyl tapicerke wyciag wtyczke z silowniczka włóz kontrolke na 12v i nacisni na przycisk otwierania wlewu paliwa,jesli kontrolka sie zaswieci to silownik do wymiany ,jesli nie to przycisk do wymiany............
siadaja te silowniczki które otwieraja klapke i tyle.......
odchyl tapicerke wyciag wtyczke z silowniczka włóz kontrolke na 12v i nacisni na przycisk otwierania wlewu paliwa,jesli kontrolka sie zaswieci to silownik do wymiany ,jesli nie to przycisk do wymiany............
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
witaj w którym miejscu znajduje sie ten siłownik do otwierania klapki wlewu paliwa u mnie sie zacina raz sie otwiera 5 razy nie otwiera i tak w kółko musze sie upewnic przed kupnem siłownika pozdrawiam
z tyłumati68r, jeśli masz hatchbacka to musisz zdemontować tylny prawy słupek. i mniej więcej na wysokości klapki paliwa pod blachą jest ten siłownik.
Re: Klapka wlewu paliwa nie zamyka się
bartas20 pisze:z tyłumati68r, jeśli masz hatchbacka to musisz zdemontować tylny prawy słupek. i mniej więcej na wysokości klapki paliwa pod blachą jest ten siłownik.
śliczne dzięki kolego jutro będe sie bawił z tym pozdrawiam
- tomcio06750
- Użytkownik
przeskakują ta sprężyna w tym siłowniku która odpowiada ze wsunięcie i wysuniecie tego trzpienia u mnie to samo było i w ogóle nie było słychać silniczka rozebrałem tapicerkę jak kolega wyżej pisze i następnie cały silnik spokojnie otworzyłem nawinąłem na nowo sprężynę która wygląda jak w starym budziku bądź podobna jest do zwiniętej miarki budowlanej złożyłem ponownie i do dziś sie ciesze pracą owego silniczka a na szrocie za to chcieli 70 zl
tomcio06750 pisze:przeskakują ta sprężyna w tym siłowniku która odpowiada ze wsunięcie i wysuniecie tego trzpienia u mnie to samo było i w ogóle nie było słychać silniczka rozebrałem tapicerkę jak kolega wyżej pisze i następnie cały silnik spokojnie otworzyłem nawinąłem na nowo sprężynę która wygląda jak w starym budziku bądź podobna jest do zwiniętej miarki budowlanej złożyłem ponownie i do dziś sie ciesze pracą owego silniczka a na szrocie za to chcieli 70 zl
dzięki kolego pozdrawiam
Też miałem ten problem, sporo roboty ze zdjęciem boczku pod którym jest silniczek. U mnie jeszcze brakowało metalowego odboju pod klapką ale akurat miałem zapas
Jak ktoś by chciał to mam ten siłownik/silniczek na sprzedaż w idealnym stanie bo niepotrzebnie zapasowy kupiłem :/
Jak ktoś by chciał to mam ten siłownik/silniczek na sprzedaż w idealnym stanie bo niepotrzebnie zapasowy kupiłem :/
U mnie narazie działa co jakis czas sie przytnie i nie chce otwierać ale pare razy przyciskiem przycisne i otworzy dlatego narazie jeszcze tego nie rozbierałem jak będe pewny że to siłownik a nie przycisk napisze i odkupię od Ciebie pozdrawiamEyk88 pisze:Też miałem ten problem, sporo roboty ze zdjęciem boczku pod którym jest silniczek. U mnie jeszcze brakowało metalowego odboju pod klapką ale akurat miałem zapas