Dwa rożne przekaźniki podgrzewanych foteli
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam kupiłem wiązkę podgrzewanych foteli do golfa 3 i sa tam 2 przekaźniki: 1 o oznaczeniu nr "59" 161 919 533 SIEMENS, a 2 nr 459 o oznaczeniu 1E0 919 533 Made in Germany Oba mają napiecie12 v Oznaczenie mają podobne układ nóżek ten sam. Wewnątrz wyglądają również bardzo podobnie - w obydwóch są styki załączające prąd. Gościu mowił że działaja fotele na nich dobrze (i niby są to fotele z golfa z niemiec na czesci) Boję się zeby nie było że założę a coś się spali (a najgorzej jak fotel) Ma ktoś możliwość sprawdzenia od czego jest ten 459 i czy może on pracować w golfie 3 ?
W kat. ETKA do podgrzewania foteli jest tylko ten przekaxnik wymieniony 1E0 919 533 A na marginesie mata posiada termostat ..burza999 pisze:ten 459 i czy może on pracować w golfie 3
A ten 59 gdzies slyszalem ze też do podgrzewanych foteli ale w VW T4 I PASKU .. A czym sie różni to mnie nie interesuje montuje to co powinno być
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
No to ja kolego wyczytałem w internecie że właśnie 59 jest oryginalny z instalacji podgrzewanych foteli w golfie 3 czyli nr 161 919 533
Wychodzi z tego że ten twój przekaźnik ze zdjęcia o nr 59 ma takie oznaczenie jak mój nr 459
Wychodzi z tego że ten twój przekaźnik ze zdjęcia o nr 59 ma takie oznaczenie jak mój nr 459
Nie wiem co jest grane bo znaleźć jakieś info o 459 jest raczej niemożliwe .
W MK3 montowano przekaźnik 59 .
459 wygląda mi z foto jakoś ubogo . Jak możesz daj foto obu przekaźników od strony lutów .
W MK3 montowano przekaźnik 59 .
459 wygląda mi z foto jakoś ubogo . Jak możesz daj foto obu przekaźników od strony lutów .
Mylisz sie kolburza999, na zamieszconym zdjeciu jest przekaxnik 59 i numer kat na nim 161 919 533burza999 pisze:Wychodzi z tego że ten twój przekaźnik ze zdjęcia o nr 59 ma takie oznaczenie jak mój nr 459
To jest ten sam przekaxnik z numerem czyli odwrócony
Podalem Ci z serwisówki ASO ETKA numer taki jaki jest podany czyli 1E0 919 533 ETKA nie podaje czy to jest 50 czy 459 Nie zastanawiam sie jaka jest różnica , jak pasuje do Paska B5 to może tez do mk3 podany numer z katalogu jest do Golfa III
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Koledzy sprawa rozwiązana Przekaźnik nr 459 również jest od podgrzewanych siedzeń lecz od vw sharana Pisałem do jednego gościa z forum to miał tak samo jak ja dwa różne i nie kolidowało to nic Podłączyłem instalacje i wszystko załącza się jak należy
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to nie zupełnie tak, że jest od Sharana i koniec...burza999 pisze:Przekaźnik nr 459 również jest od podgrzewanych siedzeń lecz od vw sharana
Przekaźnik o numerze 161 919 533
Występował w Golf, Jetta, LT, Passat, Polo, Sharan, Transporter, Vento...w Audi A3 oraz Seat Alhambra.
Przekaźnik o numerze 1E0 919 533 to jest dokładnie ten sam przekaźnik co wyżej, tyle że jest jego nowszym zamiennikiem. Ten pierwszy został wycofany z produkcji 01.07.2001 i wtedy zastąpiono go tym drugim numerem. Przekaźniki można stosować zamiennie.