Audi a4 avant afn 97r problem z oswietleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam . kupilem kilka dni temu audi a4 avanta 1.9 afn . z 97 roku. i wydaje mi sie ze cos jest nie tak z oswietleniem w bagazniku. lapmka normalnie sie w bagazniku zapala jak sie otworzy klape . zamkne gasnie. ale gdy zamkne auto pilotem lub z kluczyka. po wylaczeniu sie pompki ,lampka w bagazniku sie zapala. i swieci caly czas , a gdu otworze auto z pilota lub kluczyka. zgsnie . a gdy drugi raz zamkne to juz sie nie zapala. ale auto nie sygnalizuje zamkniecia migaczami . i potem juz monza otwierac i zamykac i juz jest ok . wystarczy otowrzyc i zamknac drzwi i problem powraca. coz to moze byc komfort ??? sprawdzilem sprawdzilem mikrostykk w zamku jest ok
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
Nie chce cie wprowadzac w blad,ale ja posiadam a3 i mialem podobny problem.Usterka tkwila w zamoczonej pompie od centralnego ktora jest (bynajmniej w a3)razem z modulem komfortu,dlatego tez migacze przy otwieraniu/zamykaniu moga sie nie palic.W moim aucie ten mechanizm jest w lewym tylnym nadkolu/blotniku,a jak jest u ciebie to niewiem.Proponowal bym zajrzec na forum a4.Pozdrawiam.
ok sprawdze . masz racje jest pompka i w niej jest ten pseudo komfort. jutro zajme sie tym faktem.
drugi problem ktory mnie nartwi to czeste problemy z immo, jak i w mojej poprzedniej a3 i teraz w a4 . w liczniku blad -klucz za maly sygnal. no i migajaca kontrolka po przekreceniu kluczyka. kilkakrotne wyjecie i wsadzenie klucza pomaga. nie ma na to jakiesj rady???. w czym tkwi przyczyna tego bledu??? pestka w kluczyku za daleko petli ? dobroc cewki juz sie obniza , czy rozjechal sie generator w transponderze.?
drugi problem ktory mnie nartwi to czeste problemy z immo, jak i w mojej poprzedniej a3 i teraz w a4 . w liczniku blad -klucz za maly sygnal. no i migajaca kontrolka po przekreceniu kluczyka. kilkakrotne wyjecie i wsadzenie klucza pomaga. nie ma na to jakiesj rady???. w czym tkwi przyczyna tego bledu??? pestka w kluczyku za daleko petli ? dobroc cewki juz sie obniza , czy rozjechal sie generator w transponderze.?
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
A sprwadzales stacyjke z zewnatrz czy te ustrojstwo nie przesunelo sie co powoduje slaby odczyt klucza z tym czujnikiem czy jak go zwal ??Zobacz czy wogule pastylka w kluczu sie nie przemiescila.
w kluczyku pestka siedzi od nowosci w swoim korytku zalana klejem. a w stacyjce wszysko ok. petla zalozona na stacyjce, tak jak powinna byc . nic nie polamane . wyglada w orginale, kable wporzadku, opor ma. wydaje mi sie ze to poprostu czas wplynol na elektrolity w sterowaniu tym generatorem. a z tym problemem z bagaznikiem to pompka sucha i bez zniedzi, zimnych lutow, ogodalem pod lupa cala plytke. a swiatelko dalej nie dziala tak jak ma. podmienie w najblizszym czasie pompke. zobacze jaki bedzie efekt.