Pobór prądu instalacji LPG

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bialko1991
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: bialko1991 » śr gru 28, 2011 22:38

Witam, instalacja LPG pobiera mi ok 0,06A, oprócz tego mam pobór prądu około 0,013A więc w porządku:) Przy codziennym użytkowaniu jest w porządku, ale jak wyjeżdżam i auto stoi nieodpalane przez 2-3 tygodnie to akumulator zdycha.. Macie jakiś pomysł co z tym można zrobić? Czy po prostu wyciągać bezpiecznik od LPG jak wyjeżdżam na dłużej? Tylko czy tak można?

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sokol26 » śr gru 28, 2011 23:37

Trochę dużo... ale właściwie to po co sterownikowi lpg napięcie w "stanie czuwania"... Może daj zasilanie po zapłonie ;) Gdyby nie było tej instalki to byłby bardzo dobry wynik. Jak się wyjeżdża na dłużej to akumulator się odłącza :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 28, 2011 23:47

bialko1991 pisze:wyciągać bezpiecznik od LPG jak wyjeżdżam na dłużej?
można, ale nic nie napisałeś o marce instalacji gazowej, domyślam się że to druga generacja z komputerkiem, zależy jaki komputerek to moga być różne skutki. Np mój stary Loveco po odłączeniu stałego plusa musi mieć trochę czasu na wczytanie poprzednich ustawień, zanim to zrobi przez chwilkę czasem kuleje trochę, gaśnie, ale skoro na tak długie okresy zostawiasz auto to może po prostu akumulator wyjmuj, zwłaszcza jeśli na zewnątrz parkujesz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”