Wyłączenie ABS'u
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Wyłączenie ABS'u
Mam pytanko a mianowicie wyłączyłem w swoim golfie (wyjęcie 9 [5A] bezpiecznika z lewej strony deski). Ponieważ przy przyhamowaniu coś trze i to pewno nie hamulce! Ale diagnozę i naprawę odkładam na później. Chyba, że wiecie co to morzę być i jest to jakaś niedroga pierdoła!???
I teraz:
Jak wyłączyć miganie kontrolki? (wykrzyknik)
Czy można jeździć tak, nie wyniknie z tego inna usterka? Czyli po prostu można jeździć z wyłączonym absem?
I teraz:
Jak wyłączyć miganie kontrolki? (wykrzyknik)
Czy można jeździć tak, nie wyniknie z tego inna usterka? Czyli po prostu można jeździć z wyłączonym absem?
Wyłączenie ABS'u
KubaMek, jak nie chcesz migającej kontrolki to wsadź bezpiecznik, ale odepnij jeden z czujników - potem wepniesz wtyczkę, przejedziesz pare metrów i błąd sam zniknie.
Ale na zimę wyłączanie ABS'u to średni pomysł
Ale na zimę wyłączanie ABS'u to średni pomysł
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Re: Wyłączenie ABS'u
Ale na chwilę obecną na pewno lepszy bo z tym tarciem nie hamuje najlepiej.Shmatan pisze:Ale na zimę wyłączanie ABS'u to średni pomysł
I to jest na 100% wina ABSu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wyłączenie ABS'u
i po wyjęciu bezpiecznika niby przestało trzeć ??KubaMek pisze:coś trze i to pewno nie hamulce
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wyłączenie ABS'u
to może po prostu jest to normalna praca systemu ABS ?? ...tyle że za szybko się załącza, a może po prostu jest śliskoKubaMek pisze:trze dopiero gdy załączy się ABS

...a jeżeli ABS załącza się za wcześnie to do sprawdzenia (często tylko do wyczyszczenia) czujniki ABS, kabelki przy nich...
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Wyłączenie ABS'u
Nie wydaje mi się żeby to była normalna praca. Szybko też się nie załącza chyba , że jest ślisko ale to normalne.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Wyłączenie ABS'u
Coś mi się zdaje, że to tarcie to jednak będzie prawidłowe działanie. Hamując na na prawdę śliskim podłożu, to wystarczy niemal musnąć pedał i ABS już brzęczy i faktycznie odgłos jest taki jakby coś tarło.